تار و پود شبکه را از ما بخواهید

ترتیب رنگ بندی کابل شبکه چگونه است؟ / وظیفه هر رنگ در کابل شبکه

فهرست مطالب

رنگ بندی کابل شبکه

رنگ بندی کابل شبکه مهم است و هر رنگ وظیفه ای را بر عهده دارد. انواع کابل های شبکه از جمله فیبرنوری، مسی، UTP و STP هستند و شناسایی رنگ های آنها کمک می کند تا اتصال سیم به درستی انجام شود. در این مقاله پودسان به معرفی رنگ های موجود و وظیفه هر رنگ در کابل شبکه خواهیم پرداخت.

 

چهار رنگ اصلی در رنگ بندی کابل شبکه

رنگ بندی کابل شبکه شامل 4 رنگ اصلی و 4 رنگ فرعی می شود. رنگ های اصلی شامل: سبز، آبی، نارنجی و قهوه ای و رنگ های فرعی به صورت ترکیبی از رنگ های اصلی با رنگ سفید ظاهر می شوند. رنگ های فرعی می توانند به صورت سفید-سبز، سفید-آبی، سفید-نارنجی و سفید-قهوه ای باشند. یک زوج در کابل شبکه از یک رنگ اصلی و یک رنگ فرعی تشکیل می شود.

 

وظیفه هر رنگ در کابل های شبکه

کابل های شبکه ای که بر مبنای استاندارد TIA/EIA-568-B هستند، هر رنگ گفته شده در کابل یک وظیفه خاصی دارد. وظیفه هر رنگ در کابل های شبکه نوع Cat6 را در زیر آورده ایم:

  1. سبز: رنگ پین 2 است و در رابطه با انتقال داده های ورودی به کار برده می شود.
  2. سفید- سبز: رنگی است که در پین 1 قرار می گیرد و انتقال داده های خروجی را بر عهده دارد.
  3. سفید-نارنجی: در رنگ بندی کابل شبکه، این ترکیب رنگی در پین 3 به کار می رود و انتقال داده های خروجی را انجام می دهد.
  4. آبی: رنگی است که در پین 4 به کار می رود و انتقال داده هایی که به طور مستقیم از منبع تغذیه PoE عبور می کنند (+Power) را انجام می دهد.
  5. سفید- آبی: رنگی است که در پین 5 نصب می شود و انتقال داده هایی که به طور مستقیم از منبع تغذیه PoE عبور می کنند (-Power) را بر عهده دارد.
  6. نارنجی: رنگی پین 6 و وظیفه انتقال داده های ورودی را دارد.
  7. سفید- قهوه ای: رنگی است که در پین 7 استفاده می شود و در رابطه با انتقال اطلاعات مربوط به اتصال های خارجی به کار برده می شود.
  8. قهوه ای: رنگ پین 8 و در رابطه با انتقال اطلاعات مربوط به اتصال های خارجی است.

 

ترتیب رنگ بندی کابل شبکه

استاندارد های کابل شبکه

رنگ بندی کابل شبکه در کلاس A و کلاس B انجام می شود. استاندارد کلاس A در سال 1995 توسط انجمن صنعت ارتباطات (TIA) و انجمن مهندسان برق و الکترونیک (IEEE) معرفی شد. استاندارد کلاس A از چهار زوج سیم به هم تابیده شده تشکیل می شود. هر زوج سیم دارای چهار سیم است که هر کدام یک رنگ مشخص دارند. رنگ بندی و پین هر یک از رنگ ها در کلاس A به شرح زیر است:

پین رنگ
1 آبی
2 سبز
3 نارنجی
4 قهوه ای
5 سفید- آبی
6 سفید – سبز
7 سفید – نارنجی
8 سفید –  قهوه ای

استاندارد کلاس A برای کابل های UTP استفاده می شود. این استاندارد برای کاربرهای عمومی مناسب است و برای سرعت های انتقال داده تا 100 مگابیت بر ثانیه می توان از آن استفاده کرد. برای اتصال کابل های استاندارد کلاس A به سوکت، باید رنگ سیم ها را با پین های سوکت مطابقت دهید.

استاندارد کلاس B در سال 1999 میلادی معرفی شد. این استاندارد نیز از چهار زوج سیم به هم تابیده تشکیل شده و هر سیم رنگ مشخص دارد و در پین خاصی قرار می گیرد:

پین رنگ
1 سفید – نارنجی
2 نارنجی
3 سفید- سبز
4 آبی
5 سفید- آبی
6 سبز
7 سفید – قهوه ای
8  قهوه ای

استاندارد کلاس B نیز برای کابل های UTP است و برای کاربردهای عمومی و شبکه های گیگابیتی استفاده می شود. سرعت انتقال داده در این استاندارد به 10 گیگابیت بر ثانیه می رسد.

 

رنگ بندی کابل شبکه در کیستون

کابل های کیستون شبکه بر اساس استاندارد کلاس B تعریف تعریف می شوند. این استاندارد معمولا در کابل های Cat5 و بالاتر استفاده می شود. در کیستون رنگ بندی مشابه با جدول بالا است و به ترتیب رنگ های سفید- نارنجی، نارنجی، سفید-سبز، آبی، سفید-آبی، سبز، سفید- قهوه ای و قهوه ای درون پین ها نصب می شوند.

 

وظیفه هر رنگ در کابل شبکه

 

ساختار و رنگ بندی کابل شبکه در کراس و استریت

کابل های شبکه مستقیم (straight) در ارتباط میان سوئیچ شبکه به روتر و کامپیوتر یا هاب به کامپیوتر استفاده می شوند. نوع کراس (cross) در ارتباط میان دو سوئیچ، سوئیچ به هاب، هاب به هاب و کامپیوتر به کامپیوتر یا روتر به کامپیوتر به کار برده می شود.

همان طور که در بررسی رنگ بندی کابل شبکه، اشاره کردیم، درون هر دو کابل 8 سیم وجود دارد. از 8 سیم، 4 عدد آنها برای دریافت و ارسال به صورت مثبت و منفی به هم وصل شده اند. در حالت استریت یا مستقیم، ترتیب سیم ها یکی است، اما در حالت کراس محل نصب رنگ های سبز و نارنجی عوض می شود.

 

سخن پایانی

شناسایی رنگ بندی کابل شبکه کمک می کند تا شیوه صحیح انتقال داده انجام شود. زمانی که رنگ های گفته شده در پین های صحیح قرار بگیرند، وظیفه خود را به درستی انجام خواهند داد. در این مقاله پودسان رنگ های اصلی و فرعی را بررسی کردیم. 4 رنگ اصلی شامل سبز، آبی، قهوه ای و نارنجی می شوند و رنگ های فرعی ترکیب از رنگ های اصلی با رنگ سفید هستند. سرعت انتقال داده بر اساس استانداردهای گفته شده متفاوت است، در نتیجه برای انتخاب کابل شبکه صحیح می توانید از کارشناسان مجموعه پودسان به رایگان مشاوره های لازم برای خرید را دریافت کنید.

 

سوالات متداول

1.رنگ سبز در کابل شبکه چه وظیفه ای دارد؟

رنگ سبز در پین 2 استفاده می شود و وظیفه انتقال داده های ورودی را بر عهده دارد. این داده ها شامل صوت، تصویر یا داده های شبکه می شوند.

2. کدام رنگ ها در کابل شبکه در حالت کراس متفاوت هستند؟

رنگ سبز و نارنجی در حالت کراس جای یکدیگر قرار می گیرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *