در این مقاله میخواهیم به فهرست انواع ترانک و داکت بپردازیم. ترانک در شبکه دارای دو مفهوم است ، یکی در بحث پیکربندی شبکه و یکی هم در زیر ساخت پسیو شبکه. در مورد اول ، ترانک یک گروه بندی منطقی از رابط ها در سیستم BIG-IP است. هنگامی که یک Trunk ایجاد می کنید، این گروه منطقی از رابط ها به عنوان یک رابط واحد عمل می کنند. سیستم BIG-IP از یک ترانک برای توزیع ترافیک در چندین پیوند استفاده می کند، در فرآیندی که به عنوان تجمع پیوند شناخته می شود. با تجمع پیوند، یک ترانک پهنای باند یک پیوند را با اضافه کردن پهنای باند چندین پیوند به یکدیگر افزایش می دهد. به عنوان مثال، چهار پیوند سریع اترنت (100 مگابیت در ثانیه)، در صورت تجمیع، یک پیوند 400 مگابیت بر ثانیه ایجاد می کنند. با یک ترانک، می توانید حداکثر هشت پیوند را جمع آوری کنید. برای عملکرد بهینه، باید پیوندها را در توان دو جمع کنید. بنابراین، شما به طور ایده آل دو، چهار یا هشت پیوند را جمع آوری می کنید.
هدف از استفاده از ترانک منطقی در شبکه
در بخش های بعدی به فهرست انواع ترانک و داکت میپردازیم. اما هدف از ترانک در این بخش مورد ارزیابی قرار میگیرد.
- برای افزایش پهنای باند بدون ارتقاء سخت افزار
- برای ارائه خطای پیوند در صورتی که پیوند عضو در دسترس نباشد
می توانید از ترانک ها برای انتقال ترافیک از یک سیستم BIG-IP به سوییچ دیگر استفاده کنید. دو سیستمی که از ترانک برای مبادله فریم استفاده می کنند به نام سیستم های همتا شناخته می شوند.
انواع ترانک های زیر ساخت پسیو شبکه
اما کلمه ترانک و ترانکینگ در شبکه یک معنای دیگر نیز دارد ، در این تعریف ترانک چیزی شبیه به داکت است ولی با کاربرد و مزایای بیشتر ، در ادامه بیشتر در مورد این نوع ترانک توضیح می دهیم.
در راستای ارائه فهرست انواع ترانک و داکت در این بخش به معرفی انواع ترانک های فیزیکی میپردازیم:
- ترانک دفنی: برای فشار های ضعیف و قوی شبکه از این نوغ ترانک استفاده میشود. از این نوع ترانک به شکل توکار و زیر کفی استفاده میشود.
- ترانک دیواری: این نوع ترانک از رایج ترین ترانک ها برای ساختمان های اداری و مسکونی محسوب میشود.
- ترانک ستونی: برای مدیریت کابل عا در سالن ها و اتاق های همایشی و آموزیشی از ترانک های ستونی استفاده میشود.
داکت چیست؟
حتما در هنگام نصب برق در ساختمان ها با این سوال مواجه شده اید که داکت چیست و چه انواعی دارد؟ نیروهای تاسیساتی از سیم و کابل برای انتقال انرژی الکتریکی استفاده می کنند، در ایجاد سیستم سیم کشی در ساختمان ها لازم است چندین سیم همزمان از فضاهای مختلف ساختمان حرکت کرده و در فضای بعدی قرار گیرند. از این رو بی نظمی در فضا ایجاد می شود. از طرفی احتمال هرگونه خطر برق گرفتگی یا حتی آتش سوزی وجود دارد. بنابراین برق کاران برای برقراری امنیت در ساختمان ها از تجهیزاتی به نام داکت استفاده می کنند.
کاربرد داکت
بریا ارائه فهرست انواع ترانک و داکت بهتر است در مورد کاربردهای داکت نیز آشنا شویم و سپس به سراغ انواع آن برویم. کاربردهای این نوع تجهیزات الکتریکی به طور کلی به دو دسته تقسیم می شوند:
- مدیریت کابل ها
یکی از مهمترین کاربردهای این ظروف پلاستیکی سازماندهی سیم و کابل است. هر سیم یا کابل در جای مناسبی قرار می گیرد و در هم گره نمی خورد. همچنین بررسی و تعمیرات آنها به راحتی انجام می شود و برقکار در هنگام سیم یابی با مشکل مواجه نمی شود.
- محافظ کابل
یکی دیگر از کاربردهای مهم این محفظه ها محافظت از کابل ها است. اگر سیم کشی یا کابل کشی بدون محافظ انجام شود، احتمال برق گرفتگی به شدت افزایش می یابد. از طرفی طول عمر سیم ها کاهش یافته و احتمال آتش سوزی و احتراق وجود دارد. این محفظههای پلاستیکی از سیمها و کابلها در برابر فشار، ضربه، رطوبت و گرد و غبار محافظت میکنند و همین امر باعث مقاومت بیشتر آنها میشود.
معرفی انواع داکت
برای ارائه فهرست انواع ترانک و داکت در این بخش به انواع داکت میپردازیم:
- داکت شیاردار
داکت شیاردار یکی از مهم ترین و محبوب ترین انواع این ظروف پلاستیکی است. این نوع کانال ها بر روی بدنه خود شیارهایی دارند که می تواند از داغ شدن سیم و کابل جلوگیری کند. در نتیجه با این نوع کانال ها می توان سیم های بیشتری را رد کرد و از این نوع کانال ها برای تابلوهای فشار قوی و فشار ضعیف استفاده کرد.
- کانال کف
یکی از مقاوم ترین نمونه های داکت همین نوع است. این محصول به گونه ای ساخته شده است که بسیار مستحکم بوده و می توان از آن بر روی زمین استفاده کرد. از آنجایی که احتمالاً مجبور به استفاده از این نوع داک در مکان هایی هستید که افراد از آنجا عبور می کنند، وزن افراد را به خوبی تحمل می کند و درهای آنها قفل است.
- داکت ساده
در فهرست انواع ترانک و داکت در اینجا به داکت ساده میپردازیم. نوع دیگری از این ظروف پلاستیکی نمونه ساده آنهاست. این نوع کانال ها نسبت به نمونه های دیگر عریض تر هستند و به راحتی می توان تعداد زیادی سیم و کابل را در داخل آنها قرار داد. مقاومت بالایی دارند و نصب ساده ای دارند و فقط به دلیل ظاهر ساده ای که برایشان در نظر گرفته شده است با قیمت های پایین تری به فروش می رسند.
- داکت پارتیشن بندی شده
این نوع کانال ها به گونه ای طراحی شده اند که دارای مقاطع مجزا هستند. در هر یک از قطعات تعداد مشخصی سیم قرار می گیرد و این امر از تداخل سیم و کابل و احتمال ایجاد نویز جلوگیری می کند. با کاهش نویزها می توان داده های مختلف صوتی و تصویری را بدون هیچ گونه تاخیر و اختلالی انتقال داد.
- داکت نوار چسب در پشت
امروزه انواع جدیدی از داکت ها تولید می شوند که در فهرست انواع ترانک و داکت قرار میگیرد. این محصولات مراحل نصب بسیار ساده ای دارند. برای نصب آنها نیازی به پیچ و مهره نیست و چسب بسیار محکمی در پشت محفظه وجود دارد که به راحتی به تمام سطوح می چسبد. این محصول بسیار بادوام بوده و دارای درب های قابل قفل می باشد.
سخن آخر
خب ما در اینحا سعی کردیم یک فهرست تقریبا کامل از انواع داکت و برانک ارائه کنیم. امیدواریم از مطالب لذت برده باشید.