لوگو پودسان , فروشگاه تجهیزات شبکه پودسان , نصب و اجرای شبکه
به پـودسـان خـوش آمدید

پچ کورد شبکه چیست ؟ + آشنایی با انواع آن

فهرست مطالب

پچ کورد شبکه چیست|ارتباطات شبکه پودسان

پچ کورد شبکه چیست؟

پچ کورد شبکه چیست؟ یکی از مهم ترین تجهیزات پسیو شبکه محسوب می شود که به احتمال قریب به یقین آن را از نزدیک دیده اید. این تجهیزات کاربردی را به منظور اتصال اجزای شبکه به یکدیگر مورد استفاده قرار می دهند. به عبارت ساده تر پچ کورد به عنوان یک جزء پسیو در شبکه، اجزای اکتیو شبکه همچون روتر، سوئیچ، سرور و کامپیوترها را به یکدیگر یا به پچ پنل وصل می کند و در واقع همان کابل شبکه کوتاه شده ای است که دو سر آن را سوکت زده اند.

شاید با خودتان بگویید با وجود کابل های شبکه که به وفور در بازار یافت شده و قیمت بسیار مناسبی هم دارند، چه نیازی به پچ کورد داریم؟! سوال خوب و به جایی است! در همین چند جمله پیش خدمتتان گفتیم که پچ کورد همان کابل شبکه کوتاه شده و سوکت زده شده است. اما این بدان معنا نیست که کابل شبکه و پچ کورد هچ تفاوتی با یکدیگر ندارد. دوست دارید با تفاوت های پچ کورد شبکه و کابل شبکه آشنا شوید؟! اگر پاسختان به این سوال مثبت است، تیتر بعدی را از دست ندهید!

 

پچ کورد شبکه چیست |ارتباطات شبکه پودسان

تفاوت کابل شبکه و پچ کورد

پچ کورد شبکه از نظر انعطاف پذیری، طول و سادگی استفاده با کابل های شبکه متفاوت است. همان طور که در جریان هستید، کابل شبکه یک کابل واحد روکش شده هست که از سیم های مفتولی تشکیل شده است. این در حالی است که در مقایسه با کابل های شبکه بیشتر باشد. به همین دلیل پچ کوردها را در طول های کوتاه تری (بین نیم تا پنجاه متر) تولید و عرضه می کنند. جالب و در عین حال لازم است بدانید که استفاده از پچ کورد به نسبت کابل شبکه ساده تر و بی دردسرتر است.

از آن جا که این تجهیزات به طور کارخانه ای سوکت زده شده اند، شما را از شر دردسرهای سوکت زنی خلاص می کنند. اگر فاصله میان تجهیزات شبکه مورد نظرتان چندان زیاد نیست و امکانات سوکت زنی هم در اختیار ندارید، پچ کورد ها بهترین گزینه پیش روی شماست. حال ممکن است این سوال ذهنتان را به خود درگیر کرده باشد که آیا می توان با خرید کابل شبکه آنرا به جای پچ کورد مورد استفاده قرار داد؟! با وجود تفاوت هایی که میان این دو وجود دارد، امکان استفاده از آن ها به جای یکدیگر میسر می باشد. فقط باید حواستان باشد که عملیات سوکت زنی کابل های شبکه را به درستی انجام بدهید!

 

“برای اطلاع از قیمت فروش کابل نگزنس کلیک نمایید”

پچ کورد شبکه|ارتباطات شبکه پودسان

انواع پچ کورد شبکه چیست ؟

پچ کورد شبکه را بر اساس معیارهای مختلف به انواع گوناگونی تقسیم می کنند. از پچ کورد cat6 و cat6A گرفته تا پچ کورد 10G! بدون شک شناخت انواع پچ کورد برای شما که قصد خرید این دسته از تجهیزات شبکه را دارید، خالی از لطف نخواهد بود. در ادامه هر یک از دسته بندی های پچ کورد را معرفی و به اختصار مورد بررسی قرار می دهیم.

 

 

انواع Patch Cord از نظر جنس

پچ کوردهای شبکه را بر اساس جنس‌شان به دو دسته پچ کوردهای مسی و پچ کوردهای فیبر نوری تقسیم می کنند. پچ کوردهای مسی که کاربردهای بی شماری دارند، با تجهیزات عادی موجود در شبکه سازگار هستند. این پچ کوردها در واقع همان کابل ها شبکه متشکل از زوج های به هم تابیده هستند که دو سرشان را سوکت زده اند. لازم به ذکر است که سوکت استفاده شده در دو سر این کابل ها از نوع RJ45 بوده و از قابلیت سازگاری با تمامی شبکه ها برخوردار می باشد.

پچ کورد فیبر نوری دسته ای دیگر از کاربردی ترین پچ کوردهای شبکه هستند که استفاده از آن ها در شبکه های فیبر نوری متداول است. گفتنی است که کانکتورهای استفاده شده در دو سر این پچ کوردها از نوع فیبر نوری می باشد.

 

 

انواع پچ کورد شبکه از نظر پهنای باند

پچ کورد شبکه را از نظر پهنای باند به 5 دسته زیر تقسیم بندی می کنند:

  • پچ کورد Cat5e: بیشترین سرعت انتقال این پچ کورد 1000 مگابیت در ثانیه و بیشترین پهنای باند آن 100 مگاهرتز است.
  • پچ کورد Cat6: حداکثر سرعت انتقال این پچ کورد 10000 مگابیت در ثانیه و حداکثر پهنای باند آن 250 مگاهرتز است.
  • پچ کورد Cat6A: بیشترین سرعت انتقال این پچ کورد 10000 مگابیت بر ثانیه و بیشترین پهنای باند آن 500 مگاهرتز است.
  • پچ کورد Cat7: بیشترین سرعت انتقال این پچ کورد شبکه 10000 مگابیت بر ثانیه و بیشترین پهنای باند آن 600 مگاهرتز است.
  • پچ کورد Cat8: بیشترین سرعت انتقال این پچ کورد 40000 مگابیت بر ثانیه و بیشترین پهنای باند آن 2000 مگاهرتز است.

پچ کورد شبکه|ارتباطات شبکه پودسان

انواع پچ کورد از نظر شیلد و فویل

پچ کوردها را بر اساس شیلد و فویل به دو دسته کلی شامل پچ کورد UTP و پچ کورد SFTP تقسیم بندی می کنند. پچ کورد UTP یکی از کاربردی ترین پچ کوردهای موجود در بازار است که فاقد هرگونه شیلد و فویل در ساختار خود می باشد. در سوی مقابل این پچ کوردها، پچ کوردهای STFP قرار دارند که با نام پچ کورد FTP، پچ کورد STP، پچ کورد FFTP و پچ کورد Screened نیز شناخته می شوند. ساختار این پچ کوردها با استفاده از شیلد و فویل پوشش داده شده است. وجود این پوشش موجب مقاومت پچ کورد در برابر نویز و امواج الکترومغناطیسی می گردد. به عنوان مثال هنگامی که می گوییم پچ کورد Cat6 UTP؛ منظورمان پچ کوردی است که حداکثر سرعت انتقال آن 10000 مگابیت در ثانیه و حداکثر پهنای باندش 250 مگاهرتز بوده و فاقد شیلد و فویل می باشد. همچنین هنگامی که می گوییم پچ کورد Cat6 SFTP منظورمان همین پچ کورد است، اما این بار با پوشش شیلد و فویل!

 

 

انواع Patch Cord بر اساس طول

همان طور که قبل تر نیز اشاره کردیم، پچ کورد همان کابل شبکه کوتاه شده و سوکت زده شده است. این تجهیزات در طول های مختلفی به بازار عرضه می شوند. شما می توانید با در نظر گرفتن اندازه شبکه و فاصله موجود میان تجهیزات آن مناسب ترین پچ کورد را انتخاب نموده و خریداری کنید. پچ کوردها بر اساس طول عبارتند از:

  • نیم متری
  • یک متری
  • دو متری
  • سه متری
  • پنج متری
  • ده متری
  • پانزده متری
  • بیست متری
  • سی متری

 

 

انواع پچ کورد شبکه بر اساس برند

از آن جا که استفاده از پچ کورد شبکه در دنیای امروز رواج قابل توجهی پیدا کرده است، برندهای گوناگونی به تولید آن روی آورده اند. اگرچه تمام این پچ کوردها از ویژگی های مشابهی برخوردار هستند، اما برخی از آن ها با دوام تر و با کیفیت ترند. پچ کورد نگزنس و پچ کورد لگراند از جمله پرطرفدارترین و پرفروش ترین پچ کوردهای موجود در بازار به شمار می آیند.

پچ کورد شبکه|ارتباطات شبکه پودسان

پودسان؛ ارائه دهنده بهترین و با کیفیت ترین تجهیزات شبکه

ارتباطات و تجهیزات شبکه پودسان بزرگترین و معتبرترین مرکز ارائه دهنده تجهیزات شبکه در ایران است. قصد خرید پچ کورد شبکه اصل و با کیفیت دارید؟! کجا بهتر از شرکت ارتباطات شبکه پودسان؟!

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *