لوگو پودسان , فروشگاه تجهیزات شبکه پودسان , نصب و اجرای شبکه
به پـودسـان خـوش آمدید

با روش ‌های تست کابل فیبر نوری آشنا شوید

فهرست مطالب

تست کابل فیبر نوری

تست های فیبر نوری

پس از آشنایی با انواع کابل ‌ها یکی از قسمت ‌های بسیار مهم و لازمی که در شبکه‌ های فیبر نوری باید انجام بگیرد، تست کابل فیبر نوری است که این کار موجب دوام و پایداری بیشتر آنها می ‌شود. با این تست می ‌توان میزان آسیب و خرابی را کاهش داده و باعث افزایش طول عمر کابل و شبکه ها شد. انجام این تست ‌های ضروری می ‌تواند، نیاز به تعمیرات و حفظ و نگهداری را کمتر کرده و حتی شبکه ‌ها را ارتقا داد. فرایند عملکرد بلند مدت، توانایی اطمینان از شبکه نوری و مدیریت را هم افزایش می ‌دهد که البته این تست توسط ابزار و تکنیک ‌های خاصی انجام می ‌شود که در این مطلب به این تست ها اشاره خواهیم کرد.

کابل فیبر نوری و ساختار آن چیست؟

کابل ‌هایی که شامل فیبرهای نوری یا شیشه ‌ای هستند، دارای پوشش پلاستیک بوده تا بتوانند پالس ‌های نوری داده ‌های مهم و حساس را ارسال کنند. به طور خلاصه باید گفت کابل فیبر نوری از پلاستیک یا شیشه تولید می ‌شود و می تواند دیگر سیگنال ‌ها را به سیگنال نوری انتقال دهد. وجود پوشش این کابل ‌ها که برای حفظ آنها در مقابل سرما، گرما حفاظت از الیاف، حفاظت در مقابل نورهای فرابنفش، تداخل داشتن الکترومغناطیسی و دیگر سیم‌کشی ‌ها ساخته می شود، بسیار کمک کننده است.

با توضیحاتی که داده شد، می ‌توان فهمید که کابل نوری شامل تعداد مختلف و متفاوتی از فیبرهای شیشه ‌ای است که دارای هسته شیشه ‌ای داخلی بوده و با یک روکش شیشه ‌ای پوشانده شده تا نور بتواند به درون هسته انعکاس پیدا کند. معمولا هر فیبر با یک لایه محافظ پلاستیکی پوشانده می ‌شود که ساختار کابل شبکه را نشان می ‌دهد. در ادامه این مطلب به توضیح تست کابل فیبر نوری می ‌پردازیم.

راهنمای تست فیبر نوری

کاربرد تست ‌های فیبر نوری چیست؟

انجام تست های کابل فیبر نوری که یکی از عناصر حیاتی در بهتر و بهینه کردن شبکه‌ های فیبر نوری و ارزیابی به شمار می ‌آید و باعث می ‌شود، کاربران از عملکرد بهتر و کیفیت شبکه ‌های خود مطمئن شوند. به طور مثال در صنعت ارتباطات از این شبکه ‌ها در انتقال دادن داده‌ های عظیم و حساس استفاده می ‌شود.

اگر خرابی و آسیبی در این شبکه ‌ها وجود داشته باشد، موجب قطع شدن شبکه شده و داده ‌های حساس هم از دست خواهند رفت. در این موقعیت ‌ها تست کابل فیبر نوری می ‌تواند روش بسیار مهم و ضروری در بررسی و رفع خرابی ‌ها و شبکه‌ های نوری باشد.

روش ‌های تست کابل فیبر نوری

گفته شد که انجام تست کابل بسیار ضروری است؛ زیرا باعث دوام و ارزیابی و جستجوی میرایی کابل ‌ها می ‌شود و انجام این تست از طریق سه روش مطمئن و یا سه دستگاه انجام می ‌شود که عبارت اند از:

منبع نور و قدرت سنج power Meter

یکی از دقیق‌ ترین روش ‌های تست کابل فیبر نوری روش جامپر است که می ‌تواند میزان از دست رفتن سیگنال در کابل و ضعیف شدن آن را اندازه بگیرد و این روش دارای مراحل زیادی است. در ابتدا باید کابل را از تجهیزات و وسایل فعال جدا کرد و از یک منبع نوری درست و مناسب برای فیبرهای تک حالته یا فیبر چند حالته و قدرت سنجی بهره برد. قبل از انجام آزمایش طبق روش ‌ها و دستورالعمل سازنده دستگاه باید تمام تجهیزات را کالیبره کرد و بعد به بررسی طول موج و تنظیم کردن متر و منبع پرداخت.

بعد از این مرحله باید جفت کننده ‌های تست و جامپرها در تست میزان صحیح را با منبع نور و کیفیت پیدا کرد و جامپر را به میزان درست به یک قدرت سنج نوری وصل کرد. سپس دستگاه را روشن کرده و توان مرجع را قرائت کرده که طبق dbm نشان داده می شود و باید آن را ضبط کرد. سپس باید توسط آداپتور این جامپر آزمایشی 2 را با جامپری که در مرحله ۵ به کار گرفته شده به قدرت سنج نوری وصل و بعد آن را بررسی کرد. بعد از آن این دو جامپر استفاده شده را از آداپتور جدا و بعد به یک منبع نوری و جامپرها را به کابل فیبر نوری که با آن آزمایش انجام می شود، وصل کرد.

جامپرهای آزمایشی شماره ۲ را که باید به کابل فیبر دیگر که برای آزمایش است، وصل کرده و توان آزمون را مستند کرده و از توان مرجع که در قسمت ۵ ثبت شده کم کنید. نتیجه آن تضعیف به انتهای dB=pref-ptest است. در نهایت می‌توان نتیجه را با فیبرهای نوری که آزمایش کرده بودید، بررسی کنید.

تستر فیبر نوری

منبع نور مرئی (VFL)

منتقل کردن فیبرهای نوری در قسمت مادون قرمز الکترومغناطیسی انجام می ‌شود و نمی ‌توان با چشم غیر مسلح آن را دید. پس می ‌توان با یک منبع نور مرئی برای تست کابل فیبر نوری و عیب یابی آن استفاده کرد. برای این کار از قلم فیبر نوری می ‌توان استفاده کرده و هرگونه شکستگی و مشکل در کابل را پیدا کرد.

بازتاب سنج نوری OTDR

توسط این دستگاه تست می ‌توان هرگونه رویداد، طول کابل و تضعیف شدن در قسمت فیبر نوری را بررسی کرد و عواملی مانند شکستگی ‌ها، اتصالات، رویداد ها و نقطه ‌های تنش که موجب کمتر شدن انتقال نور در طول کابل فیبر نوری می شود را با روش تست OTDR پیدا کرد. در انجام تست کابل فیبر نوری می ‌توان آخرین قسمت فیبر را به راحتی پیدا کرد.

به دلیل اینکه این نوع آزمایش یعنی OTDR روش غیر مستقیمی در اندازه گیری به شمار می ‌رود، برای بررسی تضعیف میزان منبع نوری و قدرت سنج درست و دقیق به روش تست OTDR نیاز نیست. به دلیل توانایی ‌های این دستگاه، در نشان دادن رویدادها در طول کابل فیبر و در پیدا کردن عیب ‌ها و مشکلات بسیار مفید و کاربردی خواهد بود.

کلام پایانی

همیشه بعد از تولید انواع محصولات مانند کابل ‌های نوری در کارخانه ‌ها روی آنها تست ‌های زیادی انجام می ‌شود تا از درستی عملکرد آنها اطمینان حاصل کنند. در این مطلب فقط به تست کابل فیبر نوری و نحوه آزمایش آن پرداخته شد، با این که تست های متعدد و متنوع دیگری هم وجود دارد. تمامی تست‌ ها بر اساس استاندارد های مشخصی انجام می ‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *