تار و پود شبکه را از ما بخواهید

با تفاوت پچ کورد و کابل شبکه آشنا شوید + مزایا و معایب

فهرست مطالب

تفاوت پچ کورد و کابل شبکه

به طور کلی تفاوت پچ کورد و کابل شبکه، یکی از سوالاتی که شاید ذهن خیلی از ما را به خود مشغول نماید. در زمان خرید کابل ما با مدل‌ های زیادی از آن مواجه می‌شویم که خیلی به هم شباهت دارند. در این هنگام حتماً با عبارت‌های پچ کورد و کابل رو زیاد برخورد داشته‌اید. اما شاید از تفاوت پچ کورد با کابل شبکه اطلاعات چندانی نداشته باشید.  در این مقاله می‌توانید با تفاوت پچ کورد و کابل شبکه آشنا شوید و مزایا و معایب هرکدام را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

در واقع تفاوت پچ کورد و کابل شبکه از نکاتی است که اغلب اوقات با آن درگیر هستند. بهره‌ مندی از تجهیزات شبکه در زندگی روزمره ما جای گرفته، اما عموم مردم زمانی که صحبت از کابل شبکه مقابل پچ‌ کورد شبکه شود، کمی سردرگم می‌شوند. جای هیچ نگرانی نبست، چراکه در مقاله پیش‌رو قصد داریم تا تفاوت‌ های کابل شبکه در مقابل پچ کورد شبکه را مورد بررسی قرار دهیم، پس در ادامه با ما همراه باشید.

فهرست مطالب در این مقاله:

  • پچ کورد چیست؟
  • کابل شبکه چیست؟
  • تفاوت پچ کورد و کابل شبکه
  • نتیجه گیری

پچ کورد چیست؟

پچ کورد (Patch cord) یا همان کابل پچ، در واقع یک کابل شبکه محسوب می‌شود که جهت اتصال دستگاه‌های شبکه به هم یا به پنل‌های پچ مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع این کابل‌ها اغلب جهت اتصال دستگاه‌های شبکه نظیر کامپیوتر، سوئیچ، روتر و یا پنل‌های پچ به هم استفاده می‌شوند.

در اصل پچ کورد در دو سرش از سوکت برخوردار است. این نوع کابل‌ شبکه در حقیقت کلیه خصوصیات کابل شبکه نظیر نوع روکش، جنس مغزی، رده‌ کابل و دیگر موارد مشابه را شامل می‌شود. به طور کلی سوکت‌های پچ کورد در کارخانه توسط دستگاه‌های خاصی ایجاد می‌شود که از لحاظ اطمینان در بالاترین سطح ممکن قرار دارند. پچ کورد شبکه در انواع متراژها از 30 سانتی‌متر تا 50 متر تولید می‌شود و در زمان خرید باید متراژ مناسب را انتخاب نماییم. به طور معمول از این کابل برای فاصله‌های مشخص و اتصال دستگاه‌ها به هم زیاد استفاده می‌کنند.

کابل شبکه چیست؟

کابل شبکه چیست؟

کابل شبکه یا همان کابل LAN از مهمترین اجزای یک شبکه کامپیوتری و همچنین کابل شبکه صنعتی محسوب می‌شود که جهت انتقال داده از کامپیوتر به کامپیوتری دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. در حقیقت کابل شبکه رابطی میان دستگاه‌ها در شبکه است که تنها می‌تواند جریان و ولتاژ الکتریکی صفر و یک را انتقال دهد.

کابل شبکه از کابل‌های اترنت است که از چهار جفت سیم بهم تابیده تشکیل می‌شود و اطلاعات را در طول شبکه منتقل می‌نماید. شاین ذکر است که تمام این زوج سیم‌ها حامل اطلاعات نیستند و از هشت رشته‌ سیمی که داخل کابل قرار دارد، تنها چهار عدد از آن‌ها وظیفه انتقال اطلاعات را بر عهده دارند. کابل شبکه در بخش‌های انتهایی خود از سوکت شبکه بهره می‌برد. در حقیقت این سوکت‌ها نیز در داخلشان هشت پین قرار دارند که باید کابل‌های شبکه را با یکی از دو استاندارد A یا B داخلی پانچ نماییم. نصب سوکت به کابل شبکه هم به واسطه کمک آچار شبکه سوکت‌زن صورت می‌پذیرد که برای این کار به شناخت رشته سیم‌ها و استانداردهای نصب نیاز داریم.

تفاوت پچ کورد و کابل شبکه

تفاوت پچ کورد و کابل شبکه

حال که تا این بخش از مقاله با کاربرد و ویژگی‌های کابل شبکه و پچ کورد آشنا شدید، تفاوت‌های آن ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

  1. نصب و راه‌اندازی

به طور معمول جهت کابل کشی و اتصال تجهیزات مختلف به یکدیگر، ابتدا مسیرها و فاصله‌ها را مشخص و اندازه‌گیری می‌نمایند. در واقع این روش کار، به حضور نیروی متخصص و البته صرف زمان نسبتا زیادیه. بنابراین عموم افراد ترجیح می‌دهند تا با استفاده از پچ کورد، سرعت کابل کشی بهبود بخشند. روش کار با پچ کورد بسیار راحت است و در محاسبه‌ تقریبی هم فاصله‌ها و تهیه‌ پچ کورد با متراژ مناسب، خلاصه می‌شوند. پس در حقیقت تفاوت پچ کورد با کابل شبکه از همان موقع آغاز کابل کشی مشخص است.

 

  1. زمان استفاده در شبکه

در واقع پانچ کردن سیم‌ها یا سوکت زدن کابل شبکه، امری تخصصی و حساس به شمار می‌رود و امکان بروز اشتباه در این فرایند وجود دارد. برای مثال چنانچه زوج سیم‌های همتاب در جای درست خودشان قرار نگیرند یا اینکه کابل به‌درستی کوتاه نشود، احتمال ایجاد نویز و همچنین اختلال الکترومغناطیسی در شبکه وجود خواهد داشت. به موجب اینامر انتخاب پچ کورد، در اصل سلامت کابل کشی شبکه را تضمین می‌نماید.

در حقیقت کمک گرفتن از پچ کورد نه تنها خیال کاربران را از صحت اتصال‌ها راحت می‌نماید، بلکه درنهایت موجب زیباتر و منظم‌تر شدن شبکه هم می‌شود. پچ کورد از لحاظ رنگ‌بندی از تنوع بالایی برخوردار است که موقع بررسی تجهیزات شبکه اهمیت‌شان قابل رویت خواهد بود. با کمک رنگ‌های متنوع پچ کوردها، به‌ سادگی می‌توان تجهیزات و دستگاه‌هایی که به یکدیگر متصل شدن را بیابیم. به موجب این امر تفاوت پچ کورد و کابل شبکه در زمان استفاده از شبکه هم کاملاً مشخص است.

 

  1. ویژگی‌های ساختاری پچ کورد و کابل شبکه

علاوه بر موارد مذکور می‌توان چنین اذعان کرد که پچ کورد نوعی کابل شبکه به حساب می‌آید که در متراژهای کوتاه تولید و عرضه می‌شود. به موجب این امر در بسیاری از جنبه‌ها مشابه کابل شبکه است. برای مثال پچ کوردها نیز مانند کابل در رده‌های Cat3 تا Cat8 تولید می‌شوند. اما با تمام این اوصاف تفاوت‌های کابل شبکه و پچ کورد از نظر ویژگی شامل موارد زیر می‌شود:

  • به طور کلی کابل‌ شبکه به صورت رولی فروخته می‌شوند و برای خرید باید بر اساس نیاز هر متراژی تهیه شود. اما پچ کوردها در متراژهای مشخص تولید و به بازار عرضه می‌شوند.
  • کابل‌ شبکه هیچ پایانه‌ ابتدایی و انتهایی ندارند و خودمان باید آن‌ها را سوکت بزنیم. اما پچ کوردها در خود کارخانه سوکت شده‌اند و معمولاً مشکلی مثل اتلاف وقت سوکت نخواهیم داشت.
  • معمولاً کابل‌های شبکه از سیم‌های مسی جامد (مفتولی) ساخته می‌شوند که یک رشته سیم فلزی به عنوان هادی در آن است. اما پچ کوردها اغلب از سیم‌های رشته‌ای ساخته شده‌اند. در سیم‌های رشته‌ای هم برای هادی از یک رشته سیم مسی استفاده می‌شود که به شکلی منظم در هم پیچیده شده‌اند.

نتیجه گیری

به طور کلی پچ کورد شبکه و کابل شبکه از تجهیزات مورد نیاز محسوب می‌شوند که در اتصال اجزای درون یک شبکه نقش بسزایی دارند. اما پچ کورد و کابل شبکه باهم تفاوت‌هایی دارند. در این مقاله ابتدا به ماهیت و کاربردهای پچ کورد و کابل شبکه پرداختیم و در ادامه تفاوت آن‌ها را مورد بررسی قرار دادیم.

امید است مقاله با تفاوت پچ کورد و کابل شبکه آشنا شوید + کاربد ، مزایا و معایب هرکدام برای شما مخاطبین محترم مفید بوده باشد. لطفاً پس از مطالعه کامل این مقاله نظرات و تجارب شخصی خود را در زمینه استفاده از پچ کورد و کابل شبکه با ما به اشترک گذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *