کابل شبکه مس و آلومینیوم
وزن، انعطاف پذیری، میزان رسانا بودن، واکنش پذیری و قیمت نمونه پنج تفاوت کابل شبکه مس و آلومینیومی هستند. با اینکه هر دوی این کابل ها دارای معایب و مزایای خاصی هستند، ولی هر کدام از این کابل ها کاربرد مناسب و خاصی دارند. کابل های مسی دارای وزن سنگین تری هستند و سطح مقطع آنها کوچکتر است و از انعطاف کمتر ولی قیمت بالاتری برخوردار هستند.
با معرفی کابل شبکه آلومینیومی باید گفت این کابل واکنش پذیری کمتر و تغییرات محدودتری نسبت به دما دارد که برای مصرف در محیط های بسته دارای امنیت بیشتری است. وزن سبک تری دارد و به راحتی نصب می شود. قیمت مقرون به صرفه و ارزان تر کابل آلومینیومی تفاوت برتر آن نسبت به کابل مسی است که با توجه به انعطاف کمی که دارد یکی از انتخاب های مناسب برای انتقال برق و توزیع خطوط محسوب می شود.
معرفی کابل شبکه مس
از قدیم مس برای هدایت کردن انرژی برق در کابل شبکه انتخاب مناسبی بوده است و از نظر اقتصادی و جریان الکتریکی شرایط خوبی دارد. به دلیل افزایش قیمت این فلز و کمتر شدن منابع، تولید کنندگان به تولید مواد دیگر می اندیشند. فلز مس از نظر فیزیکی و شیمیایی نسبت به دیگر فلزات مزایا و برتری دارد. انعطاف پذیر است و می توان به رشته های نازکتری آن را شکل داد.
کابل های مسی با ولتاژ برق سیگنال ها را هم منتقل می کنند و در سیم کشی هایی که دارای طول زیادی نیستند مانند کامپیوترها، سیم کشی های پچ، وال پلیت ها و … از این نوع کابل ها استفاده می شود. هرچه اندازه آلیاژ مس که در کابل استفاده شده زیادتر باشد، انتقال و بهره وری آن بیشتر است. این کابل از مغزی تا روکش ها از مس ساخته می شود. این یک نمونه تفاوت کابل شبکه مس و آلومینیومی است.
مطلب پیشنهادی: کابل دراپ فیبر نوری چیست؟ با مهم ترین کاربردهای آن آشنا شوید
معرفی کابل شبکه های آلومینیومی
یک نوع هادی الکتریسیته است و بهترین جایگزین برای فلز مس محسوب می شود. قیمت آن دچار نوسان زیادی نشده و به دلیل رسانا بودن، از آن برای تولید کابل و سیم استفاده می شود. همچنین به دلیل خاصیت رسانایی که دارد از دیگر سیم و کابل ها متفاوت است. این ماده بسیار شکل پذیر است و در برابر خوردگی و حتی زنگ زدگی مقاوم بوده که همین موضوع موجب فروش بیشتر این کابل شده است. دارای وزن کمی است و در کابل های هوایی هم از آن استفاده می شود.
البته هدایت الکتریکی آن نسبت به کابل مسی کمتر است که یک تفاوت کابل شبکه مس و آلومینیومی بوده و در زمان استفاده از این نوع کابل باید یک الی دو سایز نسبت به کابل مسی بیشتر انتخاب شود. در معرفی کابل شبکه آلومینیومی باید گفت چگالی این کابل کم بوده و حمل کردن آن نسبت به فلز مس راحت تر است. همچنین در مقابل فشار ضعیف می تواند بهترین جایگزین کابل مسی باشد.
مزایای کابل مسی
با معرفی و آشنایی با تفاوت کابل شبکه مس و آلومینیومی، مزایای هر کدام را هم توضیح خواهیم داد. مزایای کابل مسی عبارت اند از:
- مقاومت بالایی دارد؛ یعنی در هر شرایط به سادگی دچار آسیب و خرابی نمی شود.
- در مقابل اکسید شدن یا زنگ زدگی مقاوم است و حتی اگر زنگ بزند کاربرد آن مشکلی پیدا نمی کند.
- مجاورت با مواد اسیدی و بازی و حتی حرارت زیاد به کابل مسی صدمه ای وارد نمی کند.
- دارای انعطاف زیادی است و کار کردن با آن راحت و ساده است.
- به دلیل مقاومت مکانیکی بالایی که دارد؛ دارای عملکرد خوبی است.
مزایای کابل آلومینیومی
کابل آلومینیومی نیز مزایای زیادی دارد که می تواند نمونه تفاوت کابل شبکه مس و آلومینیومی باشد. از مزایای این کابل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- وزن این کابل بسیار کم است.
- این کابل از حمل و نقل راحت و سادهای برخوردار است.
- احتمال به سرقت رفتن این کابل ها کمتر است.
- قیمت کابل های آلومینیومی طبق معرفی کابل شبکه نسبت به قیمت کابل های مسی کم تر است.
- هدایت الکتریکی این کابل به صورت یکنواخت انجام می شود.
- نصب کابل های آلومینیومی راحت و ساده است.
معایب کابل مسی
کابل مسی نیز دارای عیب های خاصی است که نمونه تفاوت کابل شبکه مس و آلومینیومی نیز محسوب می شود. از جمله معایب این کابل ها عبارت اند از:
- دارای قیمت بالایی بوده و برای استفاده به سادگی امکان پذیر نیست.
- برای به کار گرفتن آن باید از متخصصین کمک گرفت.
- کابل مسی نسبت به دیگر فلزات از وزن بیشتری برخوردار است.
- کابل های مسی نسبت به کابل های آلومینیومی گران تر هستند.
- با افزایش قیمت این فلز خطر سرقت کابل های مسی وجود دارد.
معایب کابلهای آلومینیومی
معایب این کابل نیز مانند مزایای آن اهمیت زیادی دارد و نمونه تفاوت کابل شبکه مس و آلومینیومی محسوب می شود. از جمله معایب استفاده از کابلهای آلومینیومی عبارت اند از:
- کابل های آلومینیومی دارای مقاومت الکتریکی بالایی هستند. کابل هایی که ضخامت کمتر از ۱۰ میلی متر دارند عملکرد خوبی ندارند.
- کابل آلومینیومی دارای طول عمر کمتر و پایینی است؛ زیرا انعطاف کمتری داشته و زودتر دچار فرسایش می شود.
- این کابل دارای ضریب انبساط طولی زیاد است که در در زمان استفاده دچار گرم شدن می شود. این فرایند در کابل با سایزهای کم باعث جابجایی در طول خط های کابل کشی در کنداکتورها و ترمینال ها می شود و امکان خطر وجود دارد.
- اکسیداسیون شدن فلز کابل آلومینیوم زودتر و سریعتر صورت می گیرد.
مقایسه و تفاوت کابل شبکه مس و آلومینیوم
با توجه به تفاوت کابل شبکه مس و آلومینیومی باید در مقایسه این دو کابل گفت یک کابل آلومینیوم با ضخامت یک و نیم برابر سطح مقطعی دارد. در مقایسه با سیم مسی در عبور جریان مشابه بسیار سبک تر از کابل های مسی است و به همین علت استفاده کردن از کابل آلومینیومی در برق های فشار قوی که در فاصله های زیاد و رسیدن به هدف بسیار گسترده و رایج تر است.
از آلیاژ آلومینیوم در ساخت و تولید قطعه های میکرو الکترونیکی و الکترونیکی مثل خازن ها استفاده می شود. همچنین در تولید موتورهایی که ولتاژ کم و ترانسفورماتورها استفاده شده و به دلیل خصوصیاتی مانند هزینه و وزن کمی که نسبت به فلز مس دارد، در توزیع برق و انتقال خطوط به کار گرفته می شود و در لوازم برقی و سیم کشی برق خانگی هم استفاده می شود.
می توان گفت کابل شبکه در شرایط زیاد به کار گرفته می شود. در کابل کشی های بین شهری، ساخت موتورهای الکتریکی، در تولید کولر گازی و کابل های شبکه اینترنت و … استفاده می شود. طبق استانداردهای ملی ایران جنس رسانای منعطف در سیم کشی های ساختمان باید از جنس مس باشد و می توان در رسانای مفتولی و نیمه رسانا در مقطع ۱۰ میلی متر به بالا از کابل های آلومینیومی هم به کار گرفت. این از نمونه های بارز تفاوت کابل شبکه مس و آلومینیومی است.
معرفی شرکت پودسان
این شرکت با دارا بودن تخصص و دانش ارتباطات و امنیت شبکه رایانه ای توانسته طبق استانداردهای روز دنیا و توسط تجربه در زمینه طراحی، نصب و حتی پشتیبانی از شبکه های کامپیوتری، زیر ساخت های کامپیوتر را گسترش داده و طبق تکنولوزی روز دنیا با سرعت پیش برود. در مورد استفاده و تفاوت کابل شبکه مس و آلومینیومی که در این طراحی ها مورد استفاده قرار می گیرد نیز مطالبی بیان شد.