تار و پود شبکه را از ما بخواهید

سرور شبکه چه نوع کامپیوتری مي باشد؟

فهرست مطالب

سرور شبکه

سرور شبکه چیست؟

سرور شبکه به کامپیوتر یا دستگاه مخصوصی گفته می شود که خدماتی را برای رفع نیازهای دیگر کامپیوترها که با عنوان کلاینت شناخته می شوند ارائه می کند. امکان نصب برنامه Server روی هر کامپیوتری به صورت فیزیکی یا با استفاده از ماشین مجازی وجود دارد، اما معمولا به کامپیوترهای واقعی که مخصوص این کار طراحی شده اند و در دیتا سنتر ها قرار می گیرند سرور شبکه گفته می شود. مانند سرور اچ پی که در مدل های مختلف با پردازنده مخصوص و امکان مدیریت کامل از راه دور به بازار عرضه می شود.

سرور شبکه در واقع دستگاه قدرتمندی است که به عنوان مخزن مرکزی برای ارائه منابع مشترک به دیگر کامپیوترها مورد استفاده قرار می گیرد. منابعی مانند فضای دیسک، رم و دیگر نیازهای سخت افزاری. کامپیوتر Server دارای تفاوت هایی با کامپیوترهای معمولی است. برای مثال در ساخت آن ها معمولا از پردازنده های مخصوصی مانند Intel Xeon استفاده می شود. همچنین اسلات های RAM زیادی برای Server در نظر گرفته می شود و حتی بعضی مدل ها دارای چندین اسلات سی پی یو هستند.

آشنایی با کاربرد Server

سرور شبکه برای اجرای برنامه های کاربردی طراحی می شود و ممکن است دارای چندین منبع انرژی و اتصالات شبکه اضافی باشد. در ادامه مقاله، به مهم ترین کاربردهای سرور اشاره می کنیم.

میزبانی درخواست های شبکه: عملکرد اصلی یک سرور را می توان پاسخگویی به تمام درخواست های کامپیوترهای کلاینت در نظر گرفت. در واقع ویژگی مقیاس پذیری به Server کمک می کند تعداد زیادی از دستگاه ها و کاربران را پوشش دهد و به همین خاطر برای حجم کاری بالا مناسب است.

ارائه منابع سخت افزاری قدرتمند: به لطف استفاده از پردازنده های مخصوص با پشتیبانی از مقادیر بالای رم و هسته ها و رشته های زیاد، سرور شبکه می تواند منابع سخت افزاری را در اختیار چندین دستگاه قرار دهد. همچنین سرور های شبکه معمولا دارای هارد یا حافظه ذخیره سازی حجیمی هستند.

صرفه جویی در انرژی و هزینه: سرور های شبکه به خصوص آن هایی که چگالی بالایی دارند، به دیتاسنتر کمک می کنند حجم انبوهی از داده ها را به طرز روان و موثری اجرا کند. سرورها راه حل های خلاقانه ای در اختیار شرکت ها قرار می دهند تا از بودجه خود به بهترین شکل برای مجازی سازی و ویژگی های مدیریتی شبکه استفاده کنند.

انواع سرور شبکه

سرور شبکه را می توان بر اساس فرم فاکتور و  همچنین تعداد پردازنده ها دسته بندی کرد.

انواع سرور شبکه بر اساس فرم فاکتور :

مطلب پیشنهادی : معرفی انواع سوئیچ سیسکو + معرفی ویژگی های آنها

سرور شبکه رک

سرور رک : این نوع سرور ها به صورتی طراحی می شوند تا به راحتی در رک شبکه قرار بگیرند. آن ها تمام اجزای سخت افزاری را در خود جای می دهند و می توانند به عنوان سیستم مستقل اجرا شوند. شرکت هایی که دارای تقاضای زیاد برای سرورها هستند، می توانند از Rack Server برای صرفه جویی در فضا و مدیریت اتصالات آسان استفاده کنند.

سرور شبکه تاور

سرور تاور : این نوع سرورها شبیه کیس های کامپیوترهای دسکتاپ به نظر می رسند و اجزای سخت افزاری را داخل کیس خود جای می دهند. سرور تاور قدرت پردازشی بالایی دارد و شما را از نصب منابع اضافه بی نیاز می کند. البته این سرورها فضای نسبتا زیادی را اشغال می کنند و مدیریت آن ها خیلی آسان نیست. بنابراین برای محیط های تجاری کوچک بیشتر پیشنهاد می شوند که فقط به یک Server شبکه نیاز دارند.

سرور شبکه بلید

سرور بلید : این سرورها که با نام Blade Server هم شناخته می شوند، سرورهایی با پشتیبانی از تراکم بالا هستند که در مراکز داده بزرگ با محاسبات عظیم مورد استفاده قرار می گیرند. آن ها طراحی جمع و جوری دارند و دارای اجزایی مانند سی پی یو، کنترلرهای شبکه، رم و درایوهای ذخیره سازی هستند. از جمله مزایای سرور بلید می توان به اشغال فضای کم و مصرف پایین انرژی اشاره کرد.

 

مطلب پیشنهادی: شاسی سرور چیست؟

سرور شبکه کابینت

سرور کابینت : این نوع سرورها که با نام Cabinet Server شناخته می شوند، با هدف یکپارچه سازی محاسبات، میزبانی شبکه و ذخیره سازی طراحی شده اند و می توانند برای کاربری های مختلف مورد استفاده قرار بگیرند. نگهداری سرورهای کابینت معمولا چندان دشوار نیست.

انواع Server بر اساس تعداد پردازنده

با توجه به تعداد پردازنده ها، سرورهای شبکه را می توان به چندین دسته تقسیم کرد. از سرورهای تک پردازنده گرفته تا سرورهای دو، چهار و حتی هشت پردازنده. در حال حاضر، سرورهای دو پردازنده بیشترین استفاده و میزان فروش را دارند. البته سرورهای تک پردازنده ای که دارای سی پی یو قدرتمند با هسته ها و رشته های زیاد می باشند، می توانند نیازهای سخت افزاری شبکه را به خوبی تامین کنند.

سرور شبکه HPE

سرور hp

یکی از بهترین شرکت های تولید کننده سرور و تجهیزات شبکه ، کمپانی آمریکایی HP است که مدل های مختلفی از سرور های شبکه را به بازار عرضه می کند. برای مثال، می توان به سرورهای ProLiant این شرکت اشاره کرد که در انواع تاور، رک و بلید برای استفاده کسب و کارها در دسترس قرار دارند. سرور اچ پی ProLiant بهترین انتخاب برای شرکت های کوچک با کامپیوترهای کلاینت نه چندان زیاد محسوب می شود.

اگر به دنبال خرید سرور شبکه برای محیط های کاری بزرگ هستید، می توانید سراغ سرور HPE بروید. سرورهای جدیدتر اچ پی با نام تجاری HPE به بازار عرضه می شوند. سرور اچ پی ای به خصوص مدل های Apollo کارایی فوق العاده ای را برای سازمان های داده محور و مراکز داده بزرگ فراهم می کنند. این سرورها دارای امکاناتی مانند خنک کننده های هوایی و مایع هستند که عملکرد قابل اعتمادی را برای حجم های کاری فشرده و یادگیری عمیق ارائه می کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *