به پـودسـان خـوش آمدید

هارد سرور چیست و چه مدل هایی دارد؟

فهرست مطالب

هارد سرور چیست

هارد سرور چیست؟

هارد سرور چیست؟ هارد دیسک استفاده شده بر روی سرور، هارد سرور نام دارد. سرور کامپیوتری است که به طور مداوم کار می کند و روشن است بنابراین هارد دیسک استفاده شده بر روی آن، باید توانایی پاسخگویی به این نیاز را داشته باشد. با توجه به اینکه هارد سرور همان قسمتی است که اطلاعات و داده ها بر روی آن ذخیره می شوند بنابراین مدل و انتخاب آن مهم است. هارد سرور با هارد معمولی متفاوت است و از اصلی ترین تفاوت های آن، این است که هارد سرور را می توان در حالیکه سیستم روشن است عوض کرد اما برای هارد های معمولی این امکان وجود ندارد. انواع هارد سرور در بازار موجودند که انتخاب هر یک باید با توجه به ویژگی ها و نیاز شما صورت پذیرد.

انواع هارد سرور بر اساس کانکتور و تکنولوژی

چندین معیار وجود دارد که می توان مدل هارد سرور را بر اساس آن طبقه بندی کرد. تعیین انواع هارد سرور بر اساس کانکتور یا رابط و تکنولوژی یک روش اولیه است.

 

مطلب پیشنهادی: مشخصات کارت شبکه مناسب سرور

 

IDE (Integrated Drive Electronics)

هارد سرور IDE در سرورهای پشتیبان کاربرد دارد و به دلیل سرعت پایین، انتخاب خوبی برای عملکرد هایی که کاربران زیادی دارند و تاخیر زمانی در ارائه پاسخ مهم است نمی باشد.

SATA (Aerial Advance Technology Attachment)

از شناخته شده ترین هارد سرورها در بازار امروز، هارد سرور SATA می باشد. این مدل هارد سرور زمانی که مشغول به کار هستند تولید صدا می کنند و این، یک راه ساده برای تشخیص آن می باشد. SATA به وسیله یک کابل نازک به سیستم مورد نظر وصل می شود. از مزیت های SATA  این است که می تواند با ولتاژ پایین نیز کار کند. از بهترین انتخاب ها برای سیستم هایی است که تعداد کاربران کمی دارد و هارد مورد استفاده حداکثر 4 عدد است.

SAS (Serial Attached SCSI)

هارد سرور SAS چیست؟ این هارد، نسل جدیدتر هارد سرور SATA می باشد و نسبت به آن پیشرفته تر و سریع تر است. همچنین پهنای باند بیشتری ارائه می دهد. SAS از نظر نحوه اتصال نیز با SATA تفاوت دارد. قیمت هارد سرور SAS از  هارد سرور SATA بالاتر است. هارد سرورهای SAS نسبت به SATA به طرز قابل توجهی توانایی بیشتری برای کار مداوم در زمان طولانی دارند. این مدل هارد سرورها بالاترین سطح عملکرد را ارائه می دهند و مخصوصا برای فضاهای ابری مناسب می باشند. نحوه نصب SAS به کامپیوتر مثل SATA است و با یک کابل نازک می توان آن را به سیستم وصل کرد. همینطور نرخ خطای SAS در مقایسه با SATA کمتر است و این موضوع نیز، به آن برتری می دهد. برای سیستم هایی که کاربران زیادی دارد و به تعداد هارد سرور 5 عدد یا بیشتر نیاز است پیشنهاد می شود.

SSD (Solid State Drive)

هارد سرور SSD می تواند بدون مصرف برق، داده ها را ذخیره کند. عملکرد آن ها به نوعی شبیه حافظه های فلش می باشد. این مدل هارد سرور سرعت بالایی دارد، تا حدودی نسبت به ضربه مقاوم است و موقع کار کردن بی صدا می باشد. معمولا مصرف انرژی پایین تری دارند اما امکان بازیابی اطلاعات در آن ها وجود ندارد یا کم است که این یک نقطه ضعف برای آن ها می باشد. هارد سرور SSD نسبت به SAS و SATA خیلی آسان تر به کامپیوتر وصل می شود. یکی از مزیت های آن، این است که می توان SSD را در کنار هارد سرورهای دیگر استفاده کرد. در مقایسه کلی SSD سرعت بالاتر و SAS و SATA ظرفیت بیشتر ارائه می دهند.

بعضی از هارد سرورهای SSD دارای رابط SAS هستند که برای سیستم هایی که ورودی و خروجی زیادی دارند مناسب می باشند. برخی دیگر هم رابط SATA دارند که با قیمت مناسب، خرید آن ها از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر است.

NVME (Nonvolatile Memory Express)

یکی از انواع هارد سرور SSD می باشد که در گیمینگ یا فعالیت هایی که گرافیک بالا اهمیت دارد مورد استفاده قرار می گیرد. قیمت بالا از مشخصه های این مدل هارد سرور است و در تدوین ویدئوها با کیفیت بالا، یا فعالیت هایی شبیه این مورد نیاز است.

انواع هارد سرور

مطلب پیشنهادی: سرور blade چیست؟

انواع هارد سرور از نظر اندازه و ظرفیت

یکی دیگر از فاکتورهای طبقه بندی انواع هارد سرور، توجه به اندازه و ظرفیت آن هاست. به طور حرفه ای اندازه و ظرفیت هارد سرور، فرم فاکتور نامیده می شود. از نظر ظرفیت دو مدل هارد سرور بیشتر از بقیه کاربرد دارند و در دسترس می باشند.

 (Large Form Factor) LFFیا 3.5 اینچی

این مدل هارد سرور ظرفیت بیشتر نسبت به انواع SFF دارد و مصرف برق آن نیز بالاتر است. هارد سرور LFF نسبت به SFF رایج تر است. هر دوی این هارد سرورها با وجود مزایایی که دارند برای SSD موجود نیستند و در صورت نیاز باید از یک مبدل استفاده شود. این مدل ها نسبت به ظرفیت بالایی که ارائه می دهند قیمت مناسبی دارند و این موضوع خرید آن ها را مقرون به صرفه می کند.

(Small Form Factor) SFF یا 2.5 اینچی

همان طور که از نام آن نیز مشخص است این هارد سرور ظرفیت پایینی دارد و اندازه فیزیکی آن نیز کوچکتر است و فضای کمتری اشغال می کند. این هارد سرورها در انواع سیستم های همراه مثل لپ تاپ، تبلت و انواع دستگاه های هوشمند کاربرد زیادی دارند. از مزیت های آن ها راه اندازی سریع می باشد.

سخن پایانی

همان طور که ملاحظه کردید اینطور نیست که خرید هارد سرور با ظرفیت بالاتر یا قیمت بیشتر، همیشه برای شما مناسب باشد. بلکه برای انتخاب بهترین هارد سرور باید مجموعه ای از شرایط را در نظر گرفت و با توجه به نیاز نسبت به تهیه آن، اقدام کرد. مدل ها و طبقه بندی های ارائه شده تنها انواع هارد سرور نیستند اما بسیاری از مدل ها که قبلا محبوب بودند، دیگر منسوخ شده اند و مورد استفاده نمی باشند. انواع هارد سرور معرفی شده و موجود در بازار نیز ممکن است در سال های آینده دستخوش تغییرات جدی شوند و جای خود را به مدلی با ویژگی های بهتر بدهند. می توانید با دنبال کردن مقالات ما از به روزترین هارد سرورهای موجود اطلاع پیدا کنید و بهترین انتخاب را داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *