لوگو پودسان , فروشگاه تجهیزات شبکه پودسان , نصب و اجرای شبکه
به پـودسـان خـوش آمدید

کابل منیجر چیست؟ انواع، مزایا، معایب و کاربردها

فهرست مطالب

کابل منیجر چیست ؟

کابل منیجر؛ ارمغان آور نظم و ترتیب!

آیا می دانید کابل منیجر چیست؟

کابل منیجر که تحت عناوین مختلفی همچون نگهدارنده کابل، مدیریت کننده کابل و نگهدارنده کابل شبکه نیز شناخته می شود، از جمله کاربردی ترین تجهیزات شبکه محسوب می گردد. حقیقت این است که بی نظمی کابل های شبکه یکی از زجرآورترین صحنه هایی است که تحمل آن غیرممکن به نظر می رسد. پایان دادن به این بی نظمی ها کار ساده ای نیست. اما پشت گوش انداختن آن نیز می تواند حسابی به ضرر شما و شبکه تان تمام شود.

چشم هایتان را ببندید و چند کابل رنگارنگ و کوتاه و بلند را بر روی میز کارتان تصور کنید. وجود این کابل ها چقدر می تواند سردرگم کننده بوده و تمرکزتان را به هم بزند؟! حال شبکه ای بزرگ را با این معضل متصور شوید. شبکه ای متشکل از ده ها و حتی صدها سرور با هزاران کابل مختلف. بی شک این بی نظمی های آزاردهنده و کابل کشی‌های متراکم می‌تواند تاثیر به سزایی بر خرابی و قطع گاه و بی گاه سیستم های موجود در شبکه، داشته باشد. مدیریت موثر کابل می تواند دردسرهای ناشی از ازدحام کابل ها را به حداقل رسانده و مرکز داده شما را به مرکزی ایمن تبدیل نماید!

یک سوال پر تکرار!

ممکن است این سوال ذهنتان را به خود درگیر کرده باشد که آیا ابزار خاصی برای نظم بخشیدن به کابل ها و مدیریت آن ها در شبکه، وجود دارد؟! اصلا چگونه می توان نظم را برای یک شبکه کامپیوتری به ارمغان آورد و بروز اختلال و خرابی در آن را به حداقل رساند؟!

خیلی ساده و سریع با استفاده از ابزاری کارآمد تحت عنوان کابل منیجر. می دانید کابل منیجر چیست و چه انواع، مزایا، معایب و کاربردهابی دارد؟!

اگر پاسختان به سوالات فوق الذکر منفی است، تا پایان مطلب با شرکت ارتباطات شبکه پودسان همراه باشید. این جا بهشت شما و این مقاله مختص شما است!

مطلب پیشنهادی: کابل کواکسیال چیست؟ دانستنی ها+ کاربردها، مزایا و معایب

کابل منیجر چیست و چه کاربردهایی دارد؟

کابل منیجر ابزاری کاربردی است که در زمینه مدیریت کابل (کیبل منیجمنت) مورد استفاده قرار می گیرد. اگر این تجهیزات را به حال خود رها کنید؛ خیلی ساده و سریع به هم گره می خورند. آن هم گره کور! در چنین شرایطی کار کردن با کابل ها بسیار دشوار و گاها غیرممکن است. چرا که بی نظمی آن ها موجب جدایی تصادفی‌شان از جریان برق شده و این امر، خاموشی دستگاه را در پی دارد. خاموشی دستگاه ها نیز برابر است با اختلال در شبکه و تعطیلی کاروبار آن. با این اوصاف بهتر است پیش از وقوع این اتفاقات ناخوشایند چاره ای اساسی برای مدیریت کابل ها بیندیشید.

کابل منیجر یک اکسسوری ساده، اما کارآمد است که وظیفه اصلی آن مرتب کردن و سامان بخشیدن به کابل ها و سیم های موجود در شبکه می باشد. اگرچه تلخ، اما حقیقت این است که عدم سازمان‌ دهی کابل‌ ها زمینه‌ساز بروز خطرات جدی سلامتی و ایمنی در محیط‌های کاری صنعتی شده و آسیب‌های جبران ناپذیری را بر جای می‌گذارد. از همین رو اکیدا توصیه می شود که به عنوان مدیر شبکه مدیریت کابل ها را در دستور کارتان قرار دهید!

کابل منیجرها که در داخل رک های ایستاده و دیواری نصب می شوند، گزینه ای مناسب برای مسیریابی و مدیریت کابل ها هستند. این قطعات که هم برای نظم بخشیدن به کابل های شبکه و هم برای سازمان دهی کابل های فیبرنوری قابل استفاده هستند، بسیار ارزان تر از آنند که تصور می کنید!

انواع کابل منیجر چیست؟

جالب و در عین حال لازم است بدانید که کابل منیجرها را بر اساس مولفه های مختلف به انواع گوناگونی تقسیم بندی می نمایند. در ادامه هر یک از این دسته بندی ها را معرفی و به اختصار مورد بررسی قرار می دهیم.

دسته بندی محصول بر اساس جهت قرارگیری

کابل منیجرها را در شبکه های کامپیوتری به صورت افقی و عمودی مورد استفاده قرار می دهند. مدل افقی این تجهیزات موجبات مسیریابی منظم کابل هایی را که از دستگاه های موجود در داخل رک خارج می گردند، فراهم می سازد. لازم به ذکر است که نوع تک یونیت و دو یونیت این محصولات در مقایسه با سایر انواع آن بسیار محبوب و پرفروش است.

در سوی مقابل نگهدارنده کابل افقی، نگهدارنده عمودی قرار دارد. این نوع نگهدارنده وظیفه مرتب سازی عمودی کابل ها در کنار رک را بر عهده داشته و بدین ترتیب؛ امکان استفاده بیشتر از آن ها را میسر می سازد.

دسته بندی محصول بر اساس سبک و استایل

جالب و در عین حال لازم است بدانید که نگهدارنده های کابل را در سبک های متعدد و متنوعی، طراحی و تولید نموده و به بازار مصرف عرضه می کنند. فینگر داکت یکی از محبوب‌ترین سبک‌های تولید این محصول کاربردی است که محافظت از تجهیزات و کابل ها را به بیشترین میزان ممکن می رساند. در حین کابل کشی، کابل ها را از داخل سوراخ های تعبیه شده در ساختار این محصول عبور داده و بدین ترتیب آن ها را سازمان دهی می کنند.

نوع دومِ کابل منیجرهای موجود در بازار که به صورت افقی، عمودی و مورب مورد استفاده قرار می گیرند، حلقه هایی D شکل دارند. کابل های موجود از این حلقه ها عبور نموده و در جای خود مرتب باقی می مانند.

نوع سوم این تجهیزات دارای شکاف هایی شانه ای هستند. طراحی منحصر به فرد این نگهدارنده‌های کاربردی آن‌ها را به گزینه ای ایده آل برای محافظت از کابل ها در برابر آلاینده ها تبدیل نموده اند.

دسته بندی محصول بر اساس ساختار

کابل منیجرها را بر اساس ساختار به دو نوع یک طرفه و دو طرفه تقسیم بندی می کنند. نوع یک طرفه این تجهیزات به منظور اتصال ساده و بی دردسر کابل میان تجهیزات شبکه و رک مورد استفاده قرار می گیرد. این در حالی است که نوع دو طرفه موظف به پشتیبانی از پچ پنل ها برای جدا نگه داشتن کابل های گوناگون است. این کار با هدف تمایز بهتر کابل ها صورت می پذیرد.

دسته بندی محصول بر اساس متریال

در ساخت این دسته از تجهیزات شبکه از متریال گوناگونی اعم از پلاستیک، فلز و نیمه فلز استفاده می کنند. نگهدارنده های پلاستیکی بسیار سبک و ارزان بوده و خیلی ساده و بی دردسر نصب می گردند. اگر قصد خرید محکم ترین نوع نگهدارنده کابل را دارید، نگهدارنده های فلزی بهترین گزینه برای شما هستند.

مزایا و معایب کابل منیجر چیست؟

مهم ترین مزایای مدیریت کننده کابل عبارتند از:

  • پیشگیری از کشیدگی کابل ها
  • تضمین قابلیت اطمینان در شبکه
  • یکپارچگی داده ها به شیوه ای منظم
  • کابل کشی امن
  • استفاده منطقی از فضا
  • نصب ساده و سریع
  • هزینه مناسب
  • جلوگیری از افت چشمگیر ناشی از به هم ریختگی کابل ها

نگهدارنده های کابل نیز درست مانند سایر تجهیزات شبکه دارای مزایایی منحصر به فرد و معایبی خاص هستند. بنابراین نمی توان از این ابزارها به عنوان محصولی بی عیب و نقص یاد کرد. با این حال معایب ان ها در مقایسه با مزایایشان به قدری اندک است، که می توان با دیده اغماض به موضوع نگاه کرد و از آن ها چشم پوشید!

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *