آیا تا به حال از خودتان پرسیده اید که بهترین ماژول شبکه چیست و چه انواعی دارد؟! اصلا با ماژول های شبکه و کاربرد گسترده آن ها در این علم بی انتها آشنایی دارید؟!
در صورتی که پاسخی برای سوالات فوق الذکر به ذهنتان نمی رسد، این جا بهشت شماست. ما در پودسان گرد هم آمده ایم تا داغ ترین مطالب شبکه را برایتان موشکافی کنیم. اگر برای یادگیری یک مبحث جذاب و کاربردی آماده اید، تا پایان با ما همراه باشید!
آشنایی با ماژول و کاربردهای آن
اگر بخواهیم خیلی ساده و صریح ماژول را تعریف کنیم، باید بگوییم قطعه ای سخت افزاری و فشرده شده است که جزئی از یک سیستم بزرگتر محسوب می شود. اگر با دقت به اطرافتان بنگرید، دستگاه های الکترونیکی ریز و درشت بسیاری را مشاهده می کنید که به وفور در زندگی روزمره مورد استفاده قرار می گیرند. جالب است بدانید که همه این دستگاه ها از قرارگیری چندین ماژول در کنار هم تشکیل شده اند. آیا کلیه این ماژول ها توسط یک شرکت ساخته شده و در ساختار دستگاه های الکترونیکی به کار گرفته می شوند؟
مسلما خیر. یک تلویزیون را در نظر بگیرید که از چندین ماژول متعدد و متنوع ساخته شده است. هر یک از ماژولهای موجود در ساختار این دستگاه توسط یک شرکت طراحی و تولید شده، اما در نهایت گرد هم آمدهاند تا عملکردی بی نقص را به نمایش بگذارند. با این اوصاف نتیجه می گیریم که امکان نصب، جا به جایی و تعمیر ماژول ها به صورت مستقل از یکدیگر میسر است. چون آن ها به هم وابسته نیستند!
اکنون که با مفهوم ماژول آشنا شدیم، وقت آن فرا رسیده که به معرفی مختصر و مفید ماژول شبکه بپردازیم. پس از آن به بحث درباره بهترین ماژول شبکه پرداخته، انواع آن را معرفی نموده و شما را در زمینه خریدش راهنمایی می کنیم.
معرفی مختصر و مفید ماژول شبکه
ماژول های شبکه از جمله کاربردی ترین قطعات سخت افزاری محسوب می شوند که تقریبا همه کاربران شبکه با آن ها آشنایی دارند. این دسته از تجهزات را با هدف اضافه کردن Interface به سیستم شبکه مورد استفاده قرار می دهند. به عنوان نمونه ای از کاربردی ترین ماژول های شبکه می توان به ماژول امنیت شبکه، اترنت و فیبر نوری اشاره کرد. این دسته از تجهیزات قادرند با استفاده از اینترفیس جدید زمینه اتصال دستگاه شما به شبکه را فراهم ساخته و بدین ترتیب؛ به افزایش پهنای باند و کارایی کمک کنند. کار با ماژول شبکه برخلاف تصور بسیاری از افراد، کاری دشوار و زمان بَر نیست!
مطلب پیشنهادی: ترانکینگ چیست؟ آشنایی با انواع آن
بهترین ماژول شبکه چیست؟
دریافت عنوان بهترین ماژول شبکه در میان هزار و یک ماژول مختلفِ موجود کاندیداهای بسیاری دارد. با این حال به عقیده بسیاری از کارشناسان و کاربلدان حوزه شبکه، ماژول فیبر نوری بهترین ماژولی است که در این میان یافت می شود. این دسته از ماژولها که استفاده از آنها در دنیای امروز رواج قابل توجهی پیدا کرده، قطعاتی سخت افزاری هستند که کابل های فیبر نوری را به دستگاههای الکترونیکی موجود در شبکه های کوچک و بزرگ وصل میکنند.
ساختار ماژول فیبر نوری
یک ماژول فیبر نوری از قسمت های متعدد و متنوعی تشکیل شده که عبارتند از:
- فرستنده
- گیرنده
- محلی برای اتصال کابل فیبر نوری به ماژول
- محلی برای اتصال ماژول به دستگاه الکترونیکی موجود در شبکه
- یک سیستم ورودی/ خروجی اولیه استاندارد (این قطعه به شکل یک تراشه کامپیوتری ریز در ساختار ماژول فیبر نوری تعبیه شده و BIOS نام دارد.)
حال ممکن است این سوال ذهنتان را به خود درگیر کرده باشد که BIOS چیست و چه وظیفه ای بر عهده دارد؟
این قطعه کوچک زمینهای را فراهم میسازد که بهترین ماژول شبکه، اجزای خود را شناسایی نموده و اطلاعات مورد نیاز را بین خود و دستگاه الکترونیکی رد و بدل کند.
به نظر شما این اجزا چگونه در کنار یکدیگر قرار گرفته و ماژول فیبر نوری را پدید می آورند؟!
جالب است بدانید که این قطعات بر روی یک بُرد نسبتا کوچک قرار گرفته و توسط مهندسین کامپیوتر در وسایل الکترونیکی نصب می گردند. هرچه وسیله مورد نظر پیچیده تر باشد، اتصالات فیبر نوری زیادتر خواهند بود. بدیهی است که در چنین شرایطی وجود ماژول های فیبر نوری پیچیده تر الزامی است. چرا که این تجهیزات زمینه اتصال همزمان دستگاه های الکترونیکی به کابل های فیبر نوری متعدد را فراهم می سازند.
معرفی انواع ماژول شبکه فیبر نوری
تا بدین جا دریافتیم که ماژول فیبر نوری بهترین ماژول شبکه بوده، در انواع متعدد و متنوعی طراحی و تولید شده و در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد. این ماژول ها که طیف گسترده ای از کاربردها را شامل می شوند، با اکثر قریب به اتفاق شبکه های مدرن قابل استفاده اند. در ادامه کاربردی ترین انواع این ماژول را که لقب بهترین ماژول شبکه را از آن خود نموده اند، معرفی و به اختصار مورد بحث و بررسی قرار می دهیم.
Cable Types
منظور از ماژول های Cable Types ماژول هایی است که نوع کابل فیبر نوری آن ها متفاوت می باشد. این دسته از ماژول ها علاوه بر کابل فیبر نوری، بر روی سیم های مسی نیز کار می کنند. همان طور که پیش تر اشاره کردیم، یک ماژول فیبر نوری از اجزای گوناگونی تشکیل شده است. از جمله مهم ترین اجزای تشکیل دهنده ماژول فیبر نوری که از آن تحت عنوان ماژول SFP هم یاد می کنند، می توان به فرستنده و گیرنده ماژول اشاره کرد. در صورتی که اجزای مذکور (فرستنده و گیرنده ماژول) با کابل شبکه تک حالته کار کنند، آن ها را تحت عنوان ماژول فیبر نوری تک حالته یا اصطلاحا Single Mode نامگذاری می کنند. این در حالی است که SFP های عمل کننده با کابل فیبر نوری چند حالته را با نام ماژول فیبر نوری چند حالته می شناسند.
Transmission Range
نوع مالتی مود ماژول های فیبر نوری راه حل هایی ارزان و بهینه برای مسافت های کوتاه محسوب می شوند. اگر بازه انتقال بین 850 نانومتر تا 550 متر باشد، از ماژول های مالتی مود و در صورتی که فاصله انتقال حدود 10 الی 200 کیلومتر باشد، از ماژول سینگل مود استفاده می نمایند.
سایر انواع ماژول شبکه فیبر نوری عبارتند از:
- Application (ماژول های فیبر نوری متفاوت از نظر کاربرد)
- Transmission Rate (ماژول های فیبر نوری متفاوت از نظر نرخ انتقال)
راهنمای خرید
اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که قصد خرید بهترین ماژول شبکه را دارید، دو توصیه مهم را آویزه گوشتان کنید. نخست این که خریدتان را از یک مرکز معتبر و منصف انجام دهید تا هیچ گاه از کاری که کرده اید، پشیمان نشوید. چه مرکزی شناخته شده تر و معتبرتر از شرکت ارتباطات شبکه پودسان؟!
برویم سراغ توصیه دوم؛ فراموش نکنید که توجه به راهنمای خرید در هنگام انتخاب و خرید بهترین ماژول شبکه برای شما از نان شب واجب تر است. پس لطفا نکات زیر را به خاطر بسپارید:
- توجه به نرخ انتقال داده: نیازمند چه سرعتی برای شبکه تان هستید؟
- توجه به نوع فیبر: سینگل مود یا مالتی مود بودن کابل فیبر نوری
- توجه به طول موج
- توجه به فاصله انتقال
- توجه به سازگاری ماژول فیبر نوری
- توجه به کانال فیبر
- …