تار و پود شبکه را از ما بخواهید

تفاوت سوئیچ مدیریتی و سوئیچ غیر مدیریتی در چیست؟

فهرست مطالب

تفاوت سوئیچ مدیریتی و غیر مدیریتی

سوئیچ ها یکی از تجهیزات شبکه هستند که برای ارتباط و تبادل اطلاعات بین دستگاه های مختلف شبکه استفاده می شوند. بر حسب دیدگاه های گوناگون انواع مختلف سوئیچ وجود دارند که هر کدام با توجه به شرایط مورد نیاز می توانند مفید باشند. یکی از این دسته بندی ها سوئیچ مدیریتی و سوئیچ غیر مدیریتی است که با بررسی تفاوت آن ها می توانید مناسب ترین گزینه را برای شبکه تان انتخاب کنید. تفاوت سوئیچ مدیریتی و غیر مدیریتی در آپشن های زیادی نیست اما همین نکته های کوچک می تواند در هزینه ها و نحوه پاسخگویی شبکه به نیازها تاثیر گذار باشد. سوئیچ های مدیریتی نیز خودشان انواع متفاوتی دارند که در این مقاله به خاطر حفظ انسجام به آن ها نمی پردازیم اما صرفا یک اشاره می کنیم که سوئیچ های مدیریتی به دو نوع محلی و ابری تقسیم می شوند و کاربرد خود را دارند.

سوئیچ مدیریتی چیست؟

سوئیچ مدیریتی سوئیچی است که می توانید روی آن مدیریت داشته باشید. بله موضوع همینقدر ساده است و با سوئیچ مدیریتی این امکان را دارید که پورت های روی سوئیچ را با تنظیمات دلخواه، ذخیره کنید و کنترل بیشتری روی نحوه عملکرد شبکه داشته باشید. این مدیریت شامل مسائل جدی مثل نحوه انتقال داده ها یا نحوه و میزان دسترسی به داده ها می باشد که در این صورت می توانید به کمک یک سوئیچ مدیریتی، دسترسی به داده های پورت خاصی را، برای افراد محدود کنید.

بیشتر بخوانید: برای انتخاب بهترین هارد سرور به چه نکاتی باید توجه کنیم

سوئیچ غیر مدیریتی چیست؟

آشنا شدن با سوئیچ مدیریتی راه را برای درک سوئیچ غیر مدیریتی هموار می کند. سوئیچ های غیر مدیریتی قابلیت برنامه ریزی و تنظیم به صورت مجزا برای هر پورت را ندارند و این موضوع محدودیت هایی برای این سوئیچ ها ایجاد کرده است. البته این تعریف به معنی ناکارامدی سوئیچ های غیر مدیریتی نیست و آن ها بدون نیاز به پیکر بندی های پیچیده یا نیروی متخصص توان اتصال اجزای شبکه به یکدیگر را دارند. این سوئیچ ها دارای مزایایی هستند که نصب آسان و قیمت پایین تر برجسته ترین آن ها هستند.

تفاوت سوئیچ مدیریتی و غیر مدیریتی از نظر راه اندازی

راه اندازی شبکه مبتنی بر سوئیچ مدیریتی به افرادی نیاز دارد که به طور دقیق تر و تخصصی تر با مفاهیم شبکه و پیکر بندی آن آشنا باشند تا بتواند تنظیمات پورت ها را به شکل متناسبی اعمال کند. تنظیمات این شبکه ها بیشتر از شبکه هایی است با سوئیچ غیر مدیریتی راه اندازی شده اند و به همین دلیل باید توسط یک فرد دارای تخصص یا مهارت مدیریت شوند.

تفاوت سوئیچ مدیریتی و غیر مدیریتی از نظر امکانات

امکاناتی که سوئیچ مدیریتی ارائه می دهد جذابند و به یکی دو مورد ختم نمی شوند و این تفاوت سوئیچ مدیریتی و غیر مدیریتی قابل توجه می باشد. سوئیچ های مدیریتی را می توان به وسیله مرورگر وب پیکر بندی کرد یا سرعت پورت ها را به طور اختصاصی تنظیم و تعریف کرد. تنظیم یک طرفه یا دو طرفه بودن پورت هم یکی دیگر از ویژگی ها و امکانات سوئیچ مدیریتی است. امکان بررسی سلامتی تجهیزات شبکه در خارج از محیط شبکه، بدون نیاز به حضور فیزیکی یکی دیگر از مزایا و امکاناتی است که سوئیچ های مدیریتی در اختیار مدیران شبکه قرار می دهند. سوئیچ مدیریتی می تواند تصمیم بگیرد که در زمان خاصی ترافیک بیشتری را به سمتی که نیاز دارد اختصاص دهد تا رضایتمندی افراد را تامین کند.

بیشتر بخوانید: تفاوت سوئیچ ریفر با سوئیچ نو

سوئیچ مدیریتی بهتر است یا غیر مدیریتی

تفاوت سوئیچ مدیریتی و غیر مدیریتی از نظر هزینه

احتمالا تا حالا خودتان به این نتیجه رسیده اید که هزینه ها نیز، یک تفاوت سوئیچ مدیریتی و غیر مدیریتی می باشند و البته برای نوع غیر مدیریتی کم و ارزان حساب می شوند. هزینه ارزان سوئیچ غیر مدیریتی، همیشه به معنی به صرفه بودن آن برای شبکه نیست و چه بسا که در شبکه های سازمانی ترجیح سوئیچ غیر مدیریتی، به هزینه های جانبی دیگر منجر شود و در نهایت به نفع ساختار شبکه آن سازمان نباشد.

تفاوت سوئیچ مدیریتی و غیر مدیریتی از نظر امنیت

از آنجایی که سوئیچ های مدیریتی قابل تنظیم و اعمال کنترل و محدودیت در نحوه دسترسی و انتقال داده هستند، امنیت بیشتری دارند و در شبکه هایی که موضوع امنیت یکی از اولویت ها باشد، استفاده از سوئیچ مدیریتی ارجحیت دارد. همین تفاوت سوئیچ مدیریتی و غیر مدیریتی در اعمال تنظیمات روی پورت ها، باعث بروز کارکردهای مختلف این دو سوئیچ شده است و اغلب تفاوت ها از همین ویژگی سرچشمه می گیرند.

تفاوت سوئیچ مدیریتی و غیر مدیریتی از نظر عیب یابی

تفاوت سوئیچ مدیریتی و غیر مدیریتی در پشتیبانی و عیب یابی شبکه نیز خودش را نشان می دهد. سوئیچ های مدیریتی به خاطر قابلیت تنظیمات و اعمال کنترل و ردیابی، امکان عیب یابی ساده تری دارند و مشکلات این شبکه ها به سادگی می تواند کشف و برطرف شود اما سوئیچ های غیر مدیریتی از چنین امکانی محروم هستند و عیب یابی آن ها تا حدی با دشواری مواجه است. اطلاعات زیادی در فرایند عیب یابی شبکه و برطرف کردن مشکلات آن هدر می رود که با توجه به اینکه این پروسه در شبکه های مبتنی بر سوئیچ های مدیریتی چالش کمتری دارد، تلف شدن دیتا و از بین رفتن اطلاعات در این شبکه ها کمتر خواهد بود.

سوئیچ مدیریتی بهتر است یا غیر مدیریتی؟

خلاصه ترین پاسخ برای این سوال این است که همه چیز به انتظار شما از شبکه، مقیاس و بزرگی شبکه و بودجه تان بستگی دارد. سوئیچ های غیر مدیریتی در شبکه های کوچک که فاکتورهایی مثل امنیت و دسترسی اولویت چندانی ندارد عملکرد خوبی دارند و به حفظ بودجه کمک می کنند. در عوض برای شبکه هایی با مقیاس بزرگتر و کاربران بیشتر سوئیچ های مدیریتی بهتر می توانند نقش آفرینی کنند و اگرچه به نیروی ماهر نیاز دارند و قیمت اولیه شان نیز بیشتر است اما در نهایت به رضایتمندی بیشتری منجر می شوند. تفاوت سوئیچ مدیریتی و غیر مدیریتی ارزش کاربرد هر کدام شان را نشان می دهد و به تصمیم گیری بهتر می انجامد. ما نیز در پودسان مشاور و همراه شما هستیم تا در انتخاب مناسب ترین سوئیچ شبکه گزینه های مناسب را خدمت تان معرفی کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *