لوگو پودسان , فروشگاه تجهیزات شبکه پودسان , نصب و اجرای شبکه
به پـودسـان خـوش آمدید

تفاوت کابل فشار قوی و ضعیف چیست؟ / کاربرد هر یک

فهرست مطالب

تفاوت کابل فشار قوی و ضعیف

نقش کابل ها در انتقال انرژی برق

انرژی برق یکی از رگ ‌های حیاتی در این جامعه پیشرفته و مدرن محسوب می ‌شود که توسط شبکه‌ های بسیار زیادی از کابل‌ ها از منبع انرژی به تمامی کاربران انتشار پیدا می کند. در انتقال این انرژی، کابل‌ هایی که دارای ولتاژ‌های پایین و بالا هستند، از جمله عناصر مهم و اساسی به شمار می ‌روند که می ‌توانند نیازهای خاص  مکان ‌های مختلف را پاسخگو باشند و طبق نیاز ولتاژ‌ی طراحی و انتقال پیدا می کنند. تفاوت کابل فشار قوی و ضعیف در انتقال انرژی به روش ‌های بهینه و مطمئن شدن از ایمنی و عملکردها در تمامی سیستم ‌ها نیز دارای اهمیت زیادی است.

 

کابل فشار قوی چیست؟

در سیستم‌ های برق رسانی برای اینکه این انرژی را با ولتاژ‌های بالا بتوان انتقال داد، از کابل ‌هایی که دارای فشار قوی هستند، استفاده می کنند. این کابل ‌ها معمولا از هادی ‌های آلومینیومی یا مسی ساخته می ‌شوند که با روکش یا با استفاده از عایق محافظ روی آنها پوشیده شده و کاربردهای بسیار متنوعی دارند. کابل ‌های فشار قوی در انتقال دادن جریان برق با ولتاژ‌های ۳۵ الی ۲۳۰ کیلو وات بهره می ‌برند.

یعنی با این کابل ‌های فشار قوی می ‌توان انرژی برق مورد نیاز مراکز شهری و ساختمان ‌های مختلف را تامین کرد؛ البته این کابل ‌ها فقط دارای کابل‌ های فشار قوی نیستند، در این مطلب به تفاوت کابل فشار قوی و ضعیف پرداخته می ‌شود.

مقایسه کابل فشار قوی و ضعیف

کاربردهای کابل فشار قوی

انرژی الکتریسیته ای که در نیروگاه، خانه ‌ها، کارگاه ‌های صنعتی، دکل‌ ها و شبکه‌ های توزیع کننده برق انتشار پیدا می کنند، از ولتاژ‌های یکسانی برخوردار نیستند. برای منتقل کردن برق به مکان ‌های مختلف باید از کابل ‌های مختلف استفاده کرد. کاربردهای کابل ‌های فشار قوی عبارت اند از:

  • در انتقال سیگنال ‌های مخابراتی کاربرد دارند.
  • قابلیت انتقال نیروی برق از نیروگاه به تمام شبکه ‌های توزیع دارد.
  • توانایی اتصال به فیبر نوری را دارند.
  • قابلیت کابل کشی در پست ‌ها و سیستم ‌های هوایی دارا است.
  • در منتقل کردن انرژی برق به کارگاه ‌ها، خانه‌ ها و دیگر مکان ‌هایی که برق مصرف می کنند.
  • توانایی منتقل کردن نیروی برق به زیر زمین که تعیین و انتخاب نوع کابل‌ های فشار قوی توسط متخصصین و تکنسین ‌ها انجام می ‌شود؛ زیرا باید تفاوت کابل فشار قوی و ضعیف را در کاربردهایی که دارند، بدانند.

 

کابل های فشار ضعیف چیست؟

این کابل ‌ها هم طبق اسمی که دارند، برای توضیح انرژی برق با ولتاژ‌های پایین تولید و طراحی می ‌شوند که نسبت به کابل ‌های فشار قوی از ساختار بسیار ساده ای برخوردار هستند و برای منتقل کردن الکتریسیته با ولتاژ‌هایی که کمتر از ۱۰۰۰ ولت هستند، طراحی می ‌شوند. این کابل ‌ها دارای سه بخش رسانای برق، عایق و روکش هستند و کاربردهای خاص خود را دارند که در ادامه این مطلب می خواهیم به تفاوت کابل فشار و قوی و ضعیف بپردازیم.

 

کاربردهای کابل فشار ضعیف

کابل ‌های فشار قوی و ضعیف هر کدام در منتقل کردن انرژی برق به محیط‌ های مناسب دارای کاربردهای متفاوتی هستند و مانند دو یار مسئولیت انتقال برق به مکان ‌های مورد نظر را بر عهده دارند. از جمله کاربردهای اصلی کابل ‌های فشار ضعیف می ‌توان موارد زیر را ذکر کرد:

  • توضیح و انتقال برق در محیط و مکان ‌های صنعتی
  • قدرت توزیع و انتشار جریان برق به خانه‌ ها و ساختمان ‌ها

 

تفاوت کابل فشار قوی و ضعیف چیست؟

این دو کابل شبکه با توجه به تفاوت ‌هایی که در شکل و ساختار دارند، در انتقال جریان الکتریسیته در این دنیای مدرن دارای نقش بسیار با اهمیتی هستند. در ادامه می خواهیم به تفاوت کابل فشار قوی و ضعیف اشاره کنیم که شامل موارد زیر می شوند:

 

تفاوت در ساختار

مهم ترین تفاوتی که بین این دو کابل وجود دارد، در ساختار آنها است؛ زیرا کابل فشار قوی از ساختار پیچیده ای برخوردار بوده و منتقل کردن برق با ولتاژ‌های بالا را بر عهده دارد. کابل فشار ضعیف دارای ساختار بسیار ساده‌ای است و منتقل کردن جریان برق با ولتاژ کم را عهده دار است.

کابل فشار قوی از روکش حفاظتی و عایق XLPE  و هادی مسی از جنس فولاد ساخته شده است. کابل فشار ضعیف از روکش حفاظتی که دارای جنس پلاستیک است و عایق PVC و هادی مسی آن از جنس فولاد ساخته می ‌شود. در ادامه مطلب می خواهیم به دیگر نمونه های تفاوت کابل فشار قوی و ضعیف هم اشاره ای داشته باشیم.

 

تفاوت داشتن در ولتاژ

از مهم ترین نمونه های تفاوت کابل فشار قوی و ضعیف، تفاوت آنها در ولتاژ است؛ زیرا کابل ‌های فشار قوی می ‌توانند نیروی برق با ولتاژ ۱۰ کیلووات تا ۵۰۰ کیلو وات را انتقال دهند. این از تفاوت ‌های این دو کابل محسوب می ‌شود و کابل ‌های فشار قوی حتما باید از یک روکش حفاظتی بسیار قوی و مرغوبی برخوردار باشند تا دچار آسیب نشوند.

 

تفاوت در عایق کابل ‌ها

از مقایسه بین کابل فشار قوی و ضعیف متوجه عایق ‌بندی روی این دو کابل و یکی دیگر از تفاوت کابل فشار قوی و ضعیف می ‌شویم. کابل ‌های فشار قوی و ضعیف طبق کاربردهایی که دارند، از جنس عایق متفاوتی هم برخوردار هستند و عایق کابل فشار قوی معمولا از پلی وینیل کلرید PVC و یا پلی اتیلن که دارای چگالی بالای XLPE است، ساخته شده که در مقابل، عایق کابل ‌های فشار ضعیف از موادی مانند PVC و پلی اتیلن تولید می ‌شوند؛ زیرا ولتاژ کمی را انتقال می ‌دهند.

مقایسه کابل فشار قوی با ضعیف

تفاوت در کاربردها

از این دو نوع کابل در صنعت ‌های مختلف به کار گرفته می ‌شود تا بازدهی بیشتر و بهتری را ارائه کنند. کابل‌ های فشار قوی دارای دو نوع هوایی و زمینی هستند که هوایی مانند تیرهای برق و زمینی هم که در داخل زمین مدفون می ‌شوند. کابل ‌های فشار ضعیف همان طور که گفته شد، برای انتقال برق به منازل و ساختمان‌ ها کاربرد دارند. این کابل ‌ها هم در دو نوع تولید می ‌شوند که ساختمانی و صنعتی هستند و مورد استفاده قرار می گیرند.

 

کلام پایانی

با توجه به تفاوت کابل فشار قوی و ضعیف باید گفت هر کدام از این نوع کابل ‌ها دارای کاربرد و وظایف مشخصی هستند. با شنیدن  نام هر کدام می ‌توان حدس زد که چه ولتاژی از انرژی برق را می ‌توانند انتقال دهند. اما برای فهمیدن نکات جرئی تر بهترین کار مشورت با افراد متخصص در این زمینه است. امیدواریم این مطلب از پودسان ، ارائه دهنده انواع تجهیزات شبکه ، برای شما عزیزان مفید بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *