PoE در واقع مخفف Power over Ethernet به شمار میرود، که یک فناوری جدید است. در حقیقت به واسطه بهرهمندی از این تکنولوژی، ما میتوانیم انتقال اطلاعات و انرژی الکتریکی را با کابل شبکه به راحتی صورت دهیم. در ادامه مقاله از وبسایت ارتباطات شبکه پودسان به این میپردازیم که سوئیچ PoE چیست و چه کاربرد و مزایایی دارد؟ امروزه سوئیچ شبکه یکی از مهمترین دستگاهها در هر شبکه محسوب میشود. در بین سوئیچ ها، PoE از رایجترین و پرکاربردترین آنها به شمار میرود. در واقع وظیفه اصلی این سوئیچها تامین برق برخی از تجهیزات تحت شبکه است. چنانچه مایلید تا با ماهیت کاربردی سوئیچ PoE و مزایای آن بیشتر آشنا شوید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
فهرست مطالب در این مقاله
- PoE چیست؟
- سوئیچ PoE چیست؟
- کاربردهای سوئیچ PoE
- انواع سوئیچ PoE
- مزایای سوئیچ PoE چیست؟
- نتیجه گیری
PoE یعنی چه؟
عبارت Power over Ethernet به معنای تکنولوژی انتقال برق روی کابلهای زوج بههمتابیدهی (اترنت) است. در واقع با استفاده از تکنولوژی PoE میتوان دادههای برق را توسط کابل اترنت به سایر تجهیزات شبکه منتقل نمود، که در این صورت دیگر نیازی به کابل برق نیست. به عنوان مثال، چنانچه یک دوربین مدار بسته تحت شبکه سازگار با PoE را به دستگاه سوئیچ PoE متصل نماییم، اگر سوئیچ به برق وصل گردد، دیگر دوربین به اتصال برق نیازی ندارد. در واقع سوئیچ شبکه PoE علاوه بر دادهها برق را به واسطه کابل اترنت به دوربین انتقال میدهد.
با توجه به اینکه در تکنولوژی PoE، برق و داده هر دو به واسطه کابل اترنت انتقال مییابند، ولی جریان الکتریکی با سیگنالهای داده داخلی کابل اترنت هیچ تداخلی نخواهد داشت.
سوئیچ PoE چیست؟
به طور کلی سوئیچ PoE، در واقع نوعی سوئیچ شبکه محسوب میشوند که به صورت بومی قابلیت پشتیبانی از تکنولوژی PoE را دارند. زمانی که تجهیزات شبکه به سوئیچ PoE اتصال مییابند، سوئیچ بررسی مینماید که آیا تجهیزات هم امکان سازگاری با فنووری PoE دارند یا نه؛ چنانچه آنها سازگار باشند، به صورت خودکار برای این تجهیزات برق فراهم میسازد. در واقع از بارزترین تفاوتهای سوئیچ PoE با نوع معمولی میتوان به همین قابلیت اشاره کرد.
در سوئیچ PoE به طور معمول، زیر پورتهای سوییچ PoE با نواری باریک و زرد رنگ تعبیه میشوند تا بدین طریق از دیگر سوئیچهای عادی شبکه، به راحتی تفکیک شوند.
کاربرد های سوئیچ PoE
کاربردهای سوئیچ PoE چیست ؟ اغلب تجهیزات تحت شبکه که امکان پشتیبانی از فناوری PoE را دارند، دارای میزان ولتاژ مختلفی هستند. مثلاً، از تجهیزات PoE در ولتاژ کم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تلفن VoIP و تصویری: به واسطه بهرهمندی از فناوری PoE میتوان چندین تلفن را به تنها یک پریز دیواری متصل نمود. همچنین میتوان برق تلفنها را درست همانند سیستمهای آنالوگ قدیمی، از دور قطع نمود.
- دوربین تحت شبکه: در حال حاضر ناوری PoE، به جزئی لاینفک از دوربینهای نظارتی تحت شبکه مبدل شده، که نصب و جابهجایی آنها را بسیار راحتتر نموده است.
- اکسس پوینت وایرلس: اکسس پوینتهای WIFI، بلوتوث و دستگاههای کارتخوان RFID بهطور معمول با PoE قابلیت سازگاری دارند.
- سیستمهای پیجر و انواع تقویتکنندههای بلندگو داخل راهرو
- سامانه کنترل کامپیوتر از راه دور
- تین کلاینت (Thin Client)
در کل تجهیزات PoE در ولتاژ بالا تلویزیون، مانیتور و لپتاپ را شامل میشود.
انواع سوئیچ PoE
در کل سوئیچها در انواع مختلفی تولید و به بازار عرضه میشوند. به همین جهت ما میتوانیم طبق نیاز و حجم کار در میان نمونههای مختلف سوئیچهای غیر مدیریتی که قیمتی پایین دارند را انتخاب نماییم. در واقع این سوئیچها از تعداد کمتری پورت برخوردار است ولی چنانچه جوابگوری نیاز ما نباشد، باید سوئیچهای مدیریتی را انتخاب نماییم. ذکر این نکته ضرورت دارد که سوئیچهای تعداد پورت 8، 12، 24 و 48 در نوعهای مدیریتی و معمولی در بازار موجود است.
مزایای سوئیچ PoE چیست؟
مزایای سوئیچ PoE چیست ؟ به طور کلی سوئیچ PoE مزایای از قابل توجهی برخوردار تست. در واقع به واسطه سوئیچ PoE شبکه و برق تحت پوشش قرار میگیرد و برای هر دستگاه به جای دو کابل، تنها یک کابل اترنت نیاز خواهد بود. از مزایای بارز سوئیچ PoE میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
صرفهجویی در زمان و هزینههای جانبی
به دلیل برخورداری از دو عمل انتقال اطلاعات و جریان الکتریکی در تکنولوژی POE که به واسطه یک کابل صورت میپذیرد، دیگر نیازی به تکنسین حرفهای جهت نصب و راهاندازی سیستم نظارتی نداریم. به موجب این امر هزینه کابل کشی و دیگر هزینههای جانبی بسیار کاهش خواهد یافت.
-
نصب آسان و سریع
در حقیقت تجهیزاتی نظیر دوربین مدار بسته تحت شبکه، دستگاههای ضبط کننده تصاویر NVR و مواردی مشابه را میتوانیم در هر نقطهایی از مکانی که مدنظرمان است قرار دهیم و در صورت لزوم آن را به راحتی جابهجا نماییم. در واقع با به استفاده از فناوری POE ما میتوانیم تجهیزات خود را در مکانهایی دور از دسترس دیگر اشخاص نظیر سقف کاذب و مواردی دیگر نصب نماییم. همچنین برای کلیه اجزای سیستم مداربسته دیگری نیازی به پریز برق نداریم. با توجه به یک منبع تغذیه برق اضطرای دستگاه UPS، میتوان موقع قطع برق هم تصاویر را به ثبت رساند. در حقیقت UPS نوعی باتری است که زمان قطع برق به واسطه ایجاد نوسانات، افزایش ولتاژ و نویز فعال میشود.
-
ایمنی بسیار بالا
در پاسخ به سوال مزایای سوئیچ PoE چیست؟ می توان پاخ داد که در کل فناوری PoE، بسیار هوشمندانه است و به صورتی طراحی شده که از تجهیزات سیستم مداربسته در برابر نوسانات برق و نصب نادرست ایمن نگه میدارد. در واقع با بهرهمندی از فناوری PoE نصب و گسترش تجهیزات تحت شبکه بسیار راحت و مقرون به صرفه شده است. تجهیزاتی نظیر دوربین مداربسته تحت شبکه و نقاط دسترسی میتوان در هر کجا که بهترین بازه استفاده را دارند، قرار بگیرند و در صورت لزوم به سادگی به مکانی دیگر منتقل شوند. این کار بدون اینکه نیازی به وجود خطوط و پریز برق برای هر کدام از آنها باشد، صورت میپذیرد. همچنین با سوئیچ PoE این امکان برای ما فراهم میگردد که تجهیزات خودمان را در مکانهای غیر کاربردی همانند سقف کاذب هم نصب نماییم.
نتیجه گیری
امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی، تجهیزاتی زیادی برای رفاه ما به بازار عرضه میشوند که یکی از آنها همان سوئیچ PoE است. در واقع با توجه به مزایایی این فناوری که در مطالب بالا عنوان شد، با استفاده از آن میتوان در زمان و هزینه صرفهجویی کرد.
امید است مقاله سوئیچ PoE چیست و چه کاربرد و مزایایی دارد؟ برای شما مخاطبین محترم مفید بوده باشد. لطفاً پس از مطالعه کامل این مقاله نظرات و تجارب شخصی خود را در زمینه استفاده از سوئیچ PoE با ما در وبسایت پودسان ، عرضه کننده انواع تجهیزات شبکه ، به اشترک گذارید.