فیوژن فیبر نوری چیست؟
روندی که در آن قرار است دو کابل فیبر نوری همواره و به صورت دائم، به هم متصل گردند را اتصال فیوژن می نامند. با استفاده از دستگاه فیوژن فیبر نوری، می توان یک اتصال مطمئن در بین دو کابل فیبر نوری برقرار نمود. در فناوری های جدید، برای متصل نمودن دو کابل فیبر نوری از فیوژن فیبر نوری استفاده می کنند. با استفاده از این روش در واقع دو سر از کابل نوری، به روش کاملاً ایمن به یکدیگر جوش می خورند که فرایند جوش دادن دو سر کابل را جوش فیبر نوری می نامند. جوش دادن سیم ها با استفاده از فیوژن فیبر نوری، کاملاً امن و با کیفیت انجام خواهد شد. در واقع بسیار مهم است که به هنگام متصل نمودن دو کابل فیبر نوری، در قسمت اتصال پراکندگی نوری به وجود نیاید.
باید اتصال بین کابل ها کاملاً تمیز انجام شود. پس با استفاده از فیوژن فیبر نوری، می توان انتظار اتصال کاملاً تمیز و با کیفیتی را داشت؛ چرا که در این روش، میزان پراکندگی نور در محل اتصال در کمترین میزان خود قرار می گیرد. شاید در ذهن شما این سوال به وجود آید که به چه دلیل باید محل متصل شدن کابل های فیبر نوری تمیز باشد؟ در پاسخ به این سوال باید عنوان نمود که دلیل آن، ساختار فیبر نوری است. به سبب این که ساختار فیبر نوری از چند لایه تشکیل شده است، چگونگی برش و همچنین نحوه اتصال کابل ها به یکدیگر حائز اهمیت می باشد. با توجه به اینکه کابل های فیبر نوری از فناوری های جدید به شمار می روند و ساختار آنها دارای چندین لایه است، باید در هنگام جوش آنها دقت زیادی داشت که به صورت صحیح جوش بخورند و کاملاً تمیز باشند.
کاربردهای فیوژن فیبر نوری
اصلی ترین کاربرد فیوژن فیبر نوری در حوزه اتصال دو کابل فیبر نوری است. اما صرفاً نمی توان استفاده از این جوش را به این نکته خلاصه نمود. زیرا با استفاده از این نوع جوش، می توان دو کابل متفاوت از فیبر نوری را به یکدیگر متصل نمود و از یکدست نمودن و استحکام آنها اطمینان خاطر داشت. به همین دلیل امروزه از این دستگاه در حیطه ارتباطات نوری، جهت اتصال دادن فیبرهای نوری به یکدیگر برای انتقال اطلاعات با سرعت بسیار زیاد استفاده می کنند. در واقع این تکنولوژی، یک روش عالی برای انتقال صدا و داده ها به شکل مطمئن و با سرعت بالا است.
امروزه اغلب شرکت هایی که در زمینه ارائه خدمات ارتباطی فعالیت می نمایند، از فیوژن فیبرنوری برای جابجایی اطلاعات با سرعت بیشتر استفاده می کنند. علاوه بر عرضه کنندگان خدمات ارتباطات، از این تکنیک می توان در صنعت های مختلف استفاده نمود. از جمله این موارد باید به شبکه های انتقال داده اشاره داشت. امروزه در شبکه های سیار نیز این روش کاربرد دارد. شاید برایتان جالب باشد بدانید که فیوژن فیبرنوری در زیرساخت های اینترنت نیز، جزء اصلی ترین تجهیزات محسوب می شود که می تواند سرعت انتقال داده ها را افزایش دهد. در صنعت تولید برخی دستگاه های الکترونیکی و تلویزیون های کابلی هم فیوژن فیبر نوری کاربرد گسترده دارد.
مطلب پیشنهادی: با مراحل ساخت فیبر نوری آشنا شوید
فرایند انجام کار با فیوژن فیبر نوری
در هنگام انجام کار فیوژن فیبر نوری ابتدا باید فیبرها مرتب و آماده سازی شوند. به همین خاطر باید نقاطی از کابل های فیبر نوری که قرار است به یکدیگر متصل گردند، برش بخورند و سطح آنها تمیز شود. در مرحله بعدی فیبرها باید درون دستگاه فیوژن قرار بگیرند. البته این کار باید به شکل دقیق انجام شود. دستگاه های فیوژن فیبر نوری دارای دو بخش مجزا هستند که هر کدام حاوی یک الکترود می باشند. الکترودها محل قرارگیری کابل های فیبر نوری هستند. اما برای تنظیم نمودن و قرار دادن فیبرها درون الکترودها، حتماً دستگاه باید توسط اپراتور تنظیم شود. تنظیمات این دستگاه ها شامل نوع اتصال، میزان دما، فشار یا زمان می باشد که هر کدام با توجه به نوع کابل های فیبر نوری و اتصال، ممکن است میزان متفاوتی داشته باشند.
در مرحله سوم، پروسه فیوژن فیبر نوری به مرحله اجرا می رسد. در واقع پس از تنظیم نمودن دستگاه، روند اجرای فیوژن آغاز می گردد که الکترودها در یک زمان مشخص، بر روی فیبرها حرارت و فشار را ایجاد می کنند. حرارت به وجود آمده توسط دستگاه موجب ذوب شدن کابل فیبر نوری می شود و فشار به وجود آمده، شرایط اتصال دائمی را برای کابل ها فراهم می کند. پس از این مرحله، محل اتصال باید خنک و تثبیت شود. پس از فرایند فیوژن، فیبرها باید به مرور زمان خنک شوند تا محل اتصال کاملاً ثابت شود. پس از طی نمودن این مراحل، در مرحله آخر نوبت به بررسی کیفیت اتصال می رسد که باید مقدار عملکرد نوری و ضخامت هسته فیبرها مورد بررسی قرار بگیرد. اگر این فرایند به درستی انجام شود، سرعت انتقال اطلاعات افزایش پیدا نموده و سیگنال ها کمترین اتلاف را خواهند داشت.
جمع بندی
با توجه به اینکه فیوژن فیبر نوری وظیفه مهمی را در صنعت ارتباطات و انتقال داده ها به عهده دارد، بهتر است به هنگام خرید دستگاه مورد نیاز آن دقت نمایید. در واقع با خرید و انتخاب درست یک دستگاه فیوژن، می توانید میزان هزینه های خود را به هنگام خرید کابل کاهش دهید و کابل های نوری و فیبرها، که کاملاً متفاوت با یکدیگر هستند را به یکدیگر متصل کنید. زمانی که شما در محصول خود نیاز به نوعی برقراری ارتباط بین فیبرهای نوری دارید، بهترین کار این است که مناسب ترین نوع اتصال را برای فیوژن های فیبر نوری انتخاب کنید. با انتخاب صحیح این دستگاه ، قطعاً سیستم شما کاملاً سالم و به بهترین شکل راه اندازی خواهد شد. امیدواریم این مطلب از پودسان ، ارائه دهنده انواع تجهیزات شبکه ، برای شما عزیزان مفید بوده باشد.