لوگو پودسان , فروشگاه تجهیزات شبکه پودسان , نصب و اجرای شبکه
به پـودسـان خـوش آمدید

برچسب گذاری و نامگذاری تجهیزات شبکه چه مزایایی دارد؟

فهرست مطالب

نامگذاری تجهیزات شبکه

نامگذاری تجهیزات شبکه، علاوه بر تسهیل فرآیند اشکال‌زدایی، سبب جلوگیری از هدر رفتن و خریدهای غیرضروری در یک سازمان می‌شود و در مدیریت هزینه‌ها به صرفه‌جویی کمک می‌کند. کلید موفقیت در اطلاعات مستندسازی، نام‌گذاری صحیح و منظم تجهیزات مختلف است. برای هر دستگاه و کابل، باید از برچسب‌های مناسب استفاده کرده و این برچسب‌ها را در مستندات با دقت اعمال نمایید. در این مقاله از گروه پودسان به این موضوع می‌پردازیم.

 

نامگذاری تجهیزات شبکه چگونه است؟

نامگذاری تجهیزات شبکه یکی از مراحل بسیار حیاتی در نصب کابل‌های شبکه است. هر چه در پروژه‌های شبکه‌ای به درستی اقدام به برچسب‌گذاری کابل‌های خود نمایید، در مراحل بعدی نصب، تعمیر، یا پشتیبانی، با مشکلات کمتری مواجه خواهید شد. برای اجرای صحیح فرآیند برچسب‌گذاری کابل‌های شبکه، استانداردهای بین‌المللی تنظیم شده‌اند که بر اساس آنها باید عمل کرد. استاندارد برچسب‌ گذاری کابل‌ های شبکه به استاندارد های بین‌المللی (ANSI-TIA-606-B) پایبند است. برای اجرای کامل و استاندارد فرآیند برچسب‌گذاری، باید چند مرحله مهم را طی کنید و بر اساس این مراحل، برچسب‌گذاری انجام دهید.

مطلب پیشنهادی: کابل Cat6 SFTP چیست ؟ چه تفاوتی با FTP، UTP و STP دارد؟

۱. شناسایی رک:

اولین گام در استاندارد برچسب‌گذاری و نامگذاری تجهیزات شبکه ، شناسایی رک است. رک‌ها را می‌توان به دو شکل نامگذاری کرد:

 

روش اول: نام‌گذاری رک به فرمت fs.xy انجام می‌شود، که هر یک از این بخش‌ها اطلاعاتی از رک را نمایش می‌دهند.

  • f: نشان‌دهنده طبقه اتاق کامپیوتر است و با یک عدد نمایش داده می‌شود.
  • S: نام اتاق کامپیوتر می‌باشد و در طبقه f قرار دارد و با حروف انگلیسی مشخص می‌شود.
  • Xy: نمایش مختصات قرارگیری رک در اتاق کامپیوتر است و رک را بر اساس این مختصات می‌توان پیدا کرد.

روش دوم: رک به فرمت fs.R# نامگذاری می‌شود. اگر تنها یک اتاق کامپیوتر دارید، نیازی به مشخص کردن fs نیست و تنها به بخش‌های دیگر استاندارد برچسب‌گذاری رک نیاز دارید.

 

۲. شناسایی پچ پنل‌ها:

برای شناسایی و مشخص کردن پچ پنل ها از فرمت fs.R#-R استفاده می‌شود که هر یک از این بخش‌ها اطلاعاتی از پچ پنل را نمایش می‌دهند.

 

  • f: نشان‌دهنده طبقه اتاق کامپیوتر است و با یک عدد نمایش داده می‌شود.
  • S: نام اتاق کامپیوتر می‌باشد که در طبقه f قرار دارد و با حروف انگلیسی مشخص می‌شود.
  • R#: شماره رک را در اتاق کامپیوتر نشان می‌دهد.
  • R: مشخص کننده یونیت رک است که پچ پنل در داخل آن قرار گرفته است.

 

۳. شناسایی کابل‌ها:

در نامگذاری تجهیزات شبکه ، برای شناسایی و برچسب‌گذاری کابل‌ها باید منبع و مقصد کابل را به درستی مشخص کنید و اگر در مسیر پچ پنل هم وجود داشته باشد، آن را به شکل زیر برچسب‌گذاری کنید:

“(مقصد) R1-r1:p1 / R2-r2:p2 (مبدأ)”

 

توجه داشته باشید که انواع مختلفی از کابل شبکه توسط شرکت‌های مختلف تولید می‌شوند و هر یک از آنها استانداردهای خودشان را دارا می‌باشند که در این مقاله توضیح داده نشده است.

 

برچسب گذاری تجهیزات شبکه

 

علت برچسب گذاری و نامگذاری کابل های شبکه

برچسب‌گذاری کابل‌های شبکه باعث می‌شود که به سرعت هر کابل و مسیر اتصال آن را تعیین کنید. این شناسایی مسیر به شما کمک می‌کند تا در صورت بروز مشکل، مشکل را به راحتی شناسایی کرده و برای رفع آن اقدام کنید. یک مزیت دیگر از برچسب‌گذاری کابل‌های شبکه در هنگام جابجایی آنها است. بدون شک، فرآیند جابجایی شبکه کاری پیچیده و دشواری است و اگر کابل‌های شبکه را به درستی برچسب‌گذاری کرده باشید، می‌توانید به سرعت فرآیند جابجایی و نصب مجدد را انجام دهید.

 

برچسب گذاری و نامگذاری تجهیزات شبکه چه مزایایی دارد؟

برچسب‌گذاری و نام‌گذاری تجهیزات شبکه موجب می‌شود که اطلاعات مربوط به آنها به درستی مستند شود و عملیات اشکال‌زدایی را ساده‌تر و موثرتر کند. همچنین، این کار باعث می‌شود که یک سازمان از خرید‌های بی‌فایده جلوگیری کرده و هزینه‌ها را کاهش دهد. کلید موفقیت در اسناد، نام‌گذاری درست تجهیزات است. شما باید برای هر تجهیز و کابلی که از برچسب مناسب استفاده کرده‌اید و در اسناد از این برچسب به وضوح استفاده کنید. در برچسب‌گذاری و نام‌گذاری تجهیزات شبکه، قوانین و راهنماهایی وجود دارد که به شرح زیر می‌باشند:

 

  • از نام‌های توصیفی استفاده کنید.
  • از مواردی استفاده کنید که شناخت تجهیزات را آسان‌تر کنند.
  • از نام‌ها و اطلاعات بیش از حد پرهیز کنید.
  • در نامگذاری تجهیزات شبکه از نام‌های مشابه برای محصولات مختلف دوری کنید و به جای آن از کلمات اختصاری استفاده کنید.
  • تجهیزاتی که نام‌گذاری شده‌اند و در اسناد به آنها ارجاع داده‌اید، باید اطلاعاتی از اسم ساختمان، طبقه، شماره اتاق، شماره رک و تصویر آنها نیز نشان دهند.
  • سازمان‌های فراکشوری باید نام قاره، کشور، ایالت و غیره را به صورت سلسله‌ مراتبی ذکر کنند.
  • هرگونه ریسک‌های امنیتی را با جزئیات مشخص می‌کند. باید اطمینان حاصل کنید که برچسب‌گذاری‌ها و نام‌گذاری‌ها در پشت درب‌ها قفل شده و در داخل پایگاه‌های داده نگهداری شوند. اسنادی که به صورت خصوصی تلقی می‌شوند تا از دسترسی هکرها به اطلاعات جلوگیری کنند.
  • دستگاه‌های شبکه دارای نام‌های مشخصی هستند که کوتاه کردن نام آنها را ممکن می‌سازد، و برای درگاه‌های یک سوئیچ نباید از نام‌های طولانی استفاده شود.
  • در نامگذاری تجهیزات شبکه ، برای جک‌های نصب‌شده روی دیوار، بهتر است از برچسب‌گذاری استفاده شود که عنوان‌های شغلی کارکنان را نشان دهد و از ذکر اسامی کارکنان خودداری شود.
  • همچنین باید در کنار برچسب‌گذاری کابل‌ها، پورت‌ها و جک‌هایی که به کابل‌ها متصل شده‌اند نیز برچسب‌گذاری شوند. این برچسب‌گذاری‌ها باید بر روی پچ‌کورد، سوئیچ، روتر، کامپیوترها و غیره نصب شود و از آنها برای شناخت سیستم، مدارات و اتصالات استفاده شود.

 

روش های نامگذاری تجهیزات میکروتیک

RouterBoard ها که به صورت مخفف RB نامیده می‌شوند، دارای یک قالب نام‌گذاری خاص به شرح زیر می‌باشد. نام‌های RB از شش بخش به شرح زیر تشکیل شده‌اند که به ترتیب قرار دارند:

در حال حاضر، سه نوع نام‌گذاری برای بخش‌ها استفاده می‌شود:

 

۱. کلمات:

در حال حاضر، برای محصولات میکروتیک از کلماتی همچون SXT، SEXTANT، Metal، GROOVE، OmniTIK، DynaDish استفاده می‌شود. در صورتی که برد دارای تغییرات اساسی در سخت‌افزار خود باشد، در انتهای نام محصول به آن اشاره می‌شود.

 

۲. نام‌های استثنا:

بردهایی از سری 2011، 1200، 1100، 1000، 800، 600 و همچنین سری‌هایی که بیش از 9 واسط‌کابلی دارند، در این دسته قرار می‌گیرند. نام آنها به سال توسعه محصول یا به ضرب 100 ساده‌شده است.

 

۳. اعداد 3 رقمی:

  • عدد اول نمایانگر سری برد است.
  • عدد دوم تعداد واسط‌های فیزیکی برد را نمایانگر می‌کند.
  • عدد سوم تعداد واسط‌های وایرلس (شامل اسلات‌های داخلی و mPCI و mPCIe) را نشان می‌دهد.

 

سوالات متداول

بهترین روش برای نامگذاری تجهیزات شبکه چیست؟

بهترین روش برای نامگذاری تجهیزات شبکه، استفاده از یک سیستم قالبی ساده و منطقی است که شامل شناسه‌های منحصر به فرد برای هر تجهیز و توجه به جزئیات کلیدی مانند نوع، مکان و ویژگی‌ها می‌شود.

انواع مختلف نامگذاری تجهیزات شبکه چیست؟

انواع مختلف نامگذاری تجهیزات شبکه شامل نامگذاری بر اساس شماره‌های یکتا (مانند اعداد سریال)، نامگذاری بر اساس ویژگی‌ها (مثل کلمات توصیفی) و نامگذاری بر اساس نوع تجهیز (استفاده از اختصارها) می‌شوند.

 

سخن پایانی

در پایان، نامگذاری تجهیزات شبکه نقش بسیار مهمی در مدیریت و عملکرد بهینه شبکه‌ها ایفا می‌کند. با استفاده از سیستم نامگذاری مناسب، می‌توان عملیات نصب، پیکربندی، و اشکال‌زدایی تجهیزات را ساده‌تر و مؤثرتر انجام داد. از آنجایی که همواره به دنبال بهبود عملکرد و کاهش هزینه‌ها هستیم، نامگذاری صحیح تجهیزات شبکه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. شرکت پودسان با سابقه و تجربه در زمینه تجهیزات شبکه و ارتباطات، آماده به ارائه خدمات مشاوره و تجهیزات متنوع در این حوزه می‌باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان، می‌توانید با شماره تلفن 02166932886 تماس بگیرید. اعتماد به شرکت‌های معتبر مانند پودسان، گام اول به سوی بهبود شبکه‌های شما خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *