یکی از مهم ترین و تاثیر گذارترین بخش ها بر سرعت شبکه های کامپیوتری، سیم کشی پریز شبکه است که انتخاب درست و نصب اصولی آن، میتواند منجر به افزایش سرعت شبکه و بهبود آن شود. به همین دلیل، نحوه سیم کشی پریز شبکه موضوعی مهم و قابل توجه است که در ادامه این مقاله از پودسان ، بیشتر به آن می پردازیم.
پریز شبکه چیست؟
پیش از پرداختن به نحوه سیم کشی پریز شبکه، بهتر است در ابتدا با پریز شبکه آشنا شویم. پریز شبکه در اصل یک رابط ارتباطی است که به دو فرایند مختلف یعنی کاربر و وب سایت امکان گفتگو و تبادل اطلاعات با یکدیگر را می دهد. به عبارت بهتر، پریز شبکه فناوری است که برای کاربران امکان ایجاد یک انتقال تعاملی جهت رد و بدل کردن پیام های آنلاین و جریان دو طرفه را فراهم می کند. پریزهای شبکه امروزه به صورت API ساخته شده و به شکل مستقیم با شبکه، برای ارتباط سریع تر برنامه ها بدون دخالت پروتکل TCP/IP عمل می کند.
نحوه سیم کشی پریز شبکه
سیم کشی پریز شبکه به صورت توکار و روکار سیم کشی می شود که به شرح زیر است:
- سیم کشی پریز شبکه روکار
در نحوه سیم کشی پریز شبکه به صورت روکار، پریز های شبکه باکس روکار در بخش بیرونی قرار گرفته و جعبه نیز توسط پیچ و رولپلاک به دیوار وصل می شود. در این پریز کی استون متصل به سیم بوده و در داخل جعبه قرار می گیرد. از آن جایی که کی استون بخش بسیار مهمی از این سیم کشی است، حتماً باید بهترین نوع آن انتخاب شود.
- سیم کشی پریز توکار
پریز های شبکه در بیشتر موارد از تعدادی قسمت جدا تشکیل شده اند که شامل یک جعبه نصب شده درون دیوار و کی استون است که کابل شبکه به آن متصل می شود. پس از اتصال کابل شبکه به کی استون، یک صفحه پلاستیکی بر روی آن قرار می گیرد و بعد از نصب کردن صفحه پلاستیکی تنها همین صفحه پلاستیکی که به اصطلاح فیکس پلیت نامیده می شود، از بیرون قابل مشاهده خواهد بود.
مراحل سیم کشی پریز شبکه
مراحل سیم کشی پریز شبکه به شرح زیر است:
زمان اتصال سیم به پریز شبکه، رعایت کردن استاندارد های شبکه ای که مورد استفاده قرار می گیرد موضوع بسیار مهمی است؛ چرا که پریز ها و کابل ها در دو استاندارد A و B قابل دسترسی هستند. در این فرآیند، امکان به کارگیری هر دو این استانداردها وجود دارد، اما توجه به یک نکته مهم در کابل کشی پریز شبکه این است که در صورت انتخاب استاندارد A و B می بایست در تمام نقاط از سوکت شبکه و کابل ها استفاده شود. جهت وصل کردن هادی کابل شبکه به پریز، باید مراحل زیر طی شود:
- در اولین مرحله، باید کانکتور را که در پشت پریز قرار دارد و وسط آن سوراخ است را از سوکت خارج کنید.
- در مرحله دوم، می بایست با استفاده از کابل شبکه و کانکتوری که از سوئیچ شبکه جدا شده، کابل را از سوراخ کانکتور عبور داده و در مرحله بعد، بخشی از محافظ پلاستیکی را از کابل شبکه بر داریم.
- اکنون باید بر اساس نمودار، فرآیند سیم کشی پریز شبکه طبق الگوی A یا B انجام شود. بعد از برداشتن روکش کابل، می بایست سیم هایی که با رنگ های مختلف سبز، زرد، آبی و قهوه ای قابل مشاهده هستند را طبق الگو روی کانکتور وصل کرد.
- لازم به ذکر است که مدل های مختلفی از پریز شبکه وجود دارد که در هر یک از آن ها، رنگ سیم متفاوت بوده و گاهی نیز سیم ها بدون پوشش هستند.
مراحل نصب کی استون (Key Stone)
کی استون نیز طبق مراحل زیر نصب می شود:
- باید حدود 5 سانتی متر روکش بیرونی PVC را بدون آسیب به آن جدا کنید.
- در مرحله دوم، تاب سیم ها را از هم جدا کرده و کابل را در قسمت آخر کی استون قرار دهید.
- سیم های جدا شده از یکدیگر، باید طبق ترکیب رنگ شیار های کی استون در جای خود قرار بگیرند. توجه داشته باشید که عدم توجه به ترکیب رنگ ها، مانع از کار کردن شبکه می شود.
- در مرحله آخر نیز باید با استفاده از ابزاری چون آچار، به تثبیت پانچ سیم ها به درون شیار های موجود بپردازید.
سخن پایانی
همانطور که گفته شد، سیم کشی پریز شبکه، اقدامی مهم و تاثیرگذار بر سرعت شبکه های کامپیوتری است که نصب درست آن در افزایش و بهبود سرعت شبکه نقش مهمی ایفا می کند. با توجه به این موضوع، چگونگی و نحوه سیم کشی پریز شبکه بسیار مهم است و در این مقاله از پودسان نیز ما سعی کردیم به آن بپردازیم.
سوالات متداول
۱. چرا نحوه صحیح سیم کشی پریز شبکه مهم است؟
سیم کشی صحیح و اصولی پریز شبکه تاثیر زیادی بر بهبود سرعت شبکه دارد.
۲. دو نوع سیم کشی پریز شبکه به چه صورت انجام می شود؟
سیم کشی پریز شبکه به دو شکل روکار که پریز های شبکه باکس روکار در بخش بیرونی قرار گرفته و توکار که کی استون و جعبه در بیرون قابل مشاهده نیستند، انجام می شود.