اگر برایتان سوال است که پچ پنل فیبر نوری چیست باید بگوییم پچ پنل فیبر نوری یکی از تجهیزات شبکه پر کاربرد برای نگهداری و محافظت از اتصالات فیبر نوری میباشد. استفاده از پچ پنل فیبر نوری باعث میشود تا اتصالات فیبر امن تر ، قابل دسترس تر ، منظم تر و انجام تغییرات و تعمیرات نیز کم هزینه تر و همچنین سریع تر صورت بگیرد . هنگامی که از پچ پنل فیبر نوری برای نگهداری و محافظت از تار های فیبر نوری استفاده میکنید امکان آسیب دیدن و یا شکسته شدن تصادفی تارهایی که به یکدیگر فیوژن شدهاند به حداقل ممکن میرسد و طول عمر شبکه افزایش مییابد در نتیجه هزینه تعمیر و نگهداری از تجهیزات شبکه کاهش مییابد.
کاربردهای فیبر نوری
۱ . کاربرد در مخابرات : یکی از مهمترین کاربردهای فیبر نوری انتقال اطلاعات توسط لیزر است و برای این کار از ابزاری به نام cfp کمک گرفته میشود .
۲. کاربردهای نظامی : فیبر نوری کاربرد زیادی در صنایع جنگ افزاری دارد که میتوان از آن برای برقراری ارتباط و کنترل با آنتن رادار ، کنترل و هدایت موشک ها و ارتباط زیر دریایی ها استفاده کرد .
۳. کاربرد پزشکی : فیبر نوری در تشخیص بیماریها و آزمایشهای گوناگون در پزشکی کاربرد فراوانی دارد و از آن میتوان برای تشخیص غدد سرطانی ، شناسایی نارسایی های داخلی ، استفاده در دندانپزشکی ، اندازه گیری مایعات و خون و جراحی لیزری اشاره کرد . همچنین تارهای نوری در دستگاه هایی به نام درون بین یا آندوسکوپ استفاده میشود تا به درون نای ، روده ، مری و مثانه فرستاده شود و درون بدن انسان به طور مستقیم قابل مشاهده باشد .
۴. کاربرد در حسگر ها : استفاده از حسگر فیبر نوری برای اندازهگیری کمیت های فیزیکی مانند جریان الکتریکی ، فشار حرارت ، آلودگی آب های دریا ، میدان مغناطیسی و سطح مایعات در سالهای اخیر شروع شده است و در این نوع حسگر ها از فیبر نوری به عنوان عنصر اصلی حسگر بهرهگیری میشود و ویژگیهای فیبر تحت میدان کمیت مورد اندازهگیری تغییر کرده و با اندازه شدت کمیت تاثیر پذیر میشود.
۵. روشنایی : از جمله کاربرد فیبر نوری که به عنوان یک فناوری روشنایی متداول شده و توسعه و رشد فراوانی پیدا کرده است کاربرد آن در سیستم های روشنایی است.
در این فناوری نور از منبع نوری که میتواند مصنوعی و یا طبیعی باشد وارد فیبر نوری میشود و از این طریق به محل مصرف منتقل میشود و نور به هر نقطه ای که در جهت تابش مستقیم آن است منتقل میشود . مزیت این نور که موجب رشد سریع به کارگیری و توجه زیاد به این فناوری شده است این است که فاقد الکتریسیته گرما و تشعشعات خطرناک ماورای بنفش بوده و میتوان از طریق آن نور روز را هم به داخل ساختمانها و نقاط غیر قابل دسترسی به نور خورشید انتقال داد.
مطلب پیشنهادی: کاربرد پچ پنل لگراند چیست ؟ + مزایا و راهنمای خرید
انواع پچ پنل فیبر نوری
با توجه به شیوه نظم و راه اندازی دو نوع پچ پنل فیبر نوری وجود دارد : پچ پنل های دیواری و پچ پنل های رکمونت
۱ . پچ پنل فیبر نوری دیواری : این پچ ها ۱۲ فیبر مختلف مجزا را ساپورت میکنند اگر تعداد فیبر ها بیش از ۱۲ شد فیبر های اضافه را میتوان به پنل دوم انتقال داد و یا یک مهندس میتواند یک پنل برای نگه داشتن فیبر هایی که به طور جداگانه استفاده میشود طراحی کنیم .
۲ . پچ پنل فیبر نوری رکمونت : پچ فیبر نوری را به صورت افقی نگه میدارد و معمولاً در رک استفاده میشود ، طراحی آن به صورتی است که مانند یک کشو باز و بسته میشود و با این ساختار کشویی باعث راحتی دسترسی به فیبر های نوری داخل پچ پنل میشود . این پچ دارای آپشن هایی مانند : انواع مختلف پورت آداپتور فیبر نوری و انواع سینی های درونی از پیش نصب شده میباشد.
انواع پچ پنل فیبر نوری بر اساس کاربرد
۱ . پچ پنل فیبر نوری loaded
۲. Swing out
۳. ثابت
۴. کشویی
۵. Signature
مطلب پیشنهادی: قلم فیبر نوری چیست و چه کاربردی دارد؟
نکته ی پایانی
پچ پنل فیبر نوری چیست ؟ پچ پنل فیبر نوری برای نگهداری و محافظت از اتصالات فیبر نوری میباشد و استفاده از این پچ پنل فیبر نوری باعث میشود تا اتصالات فیبر منظم تر ، سریع تر، امن تر و کم هزینه تر انجام شود . هنگامی که از پچ پنل فیبر نوری برای محافظت از تارهای فیبر نوری استفاده میکنید امکان شکسته شدن تارهایی که به یکدیگر فیوژن شدهاند کمتر میشود و در نتیجه طول عمر شبکه افزایش مییابد . از انواع پچ پنل فیبر نوری میتوان به پچ پنل فیبر نوری دیواری و پچ پنل فیبر نوری رکمونت اشاره کرد . انواع پچ از نظر کارایی شامل ، loaded ، Swing : ثابت ، کشویی و Signature میباشد.