دسته بندی سوئیچ شبکه
شبکه های کامپیوتری دارای ابزار و اجزای بسیار مهمی هستند که این ابزارها برای برقراری ارتباط های امن و کارآمد مورد نیاز هستند. یکی از این اجزای مهم سوئیچ شبکه است که وسیله ای است که باعث می شود چند دستگاه در شبکه کامپیوتری به هم وصل شوند. سوئیچ ها از اجزای بسیار مهم در شبکه کامپیوتری هستند که در این مطلب به انواع آنها با کاربرد و معنای چراغ های سوئیچ شبکه اشاره خواهیم کرد.
سوئیچ شبکه چیست؟
از اجزا سخت افزاری بسیار حیاتی است که موجب متصل شدن چندین دستگاه در شبکه می شود و این وسیله مهم در قسمت لایه پیوند در طول ols مسئولیت منتقل کردن امن داده ها و اطلاعات در بین دستگاه ها را دارد.
سوئیچ های شبکه معمولا بسته های اطلاعاتی و داده ها را از دستگاهی دریافت و به دستگاه دیگر که مقصد است، انتقال می دهد که این روند را با تحقیق در مورد آدرس MAC یعنی مقصد در هر بسته داده و انتقال دادن آن به پورت های مناسب اجرا می کند. در این بین می خواهیم بدانیم معنای چراغ های سوئیچ شبکه دارای چه مفهومی هستند.
معنا و کاربرد چراغ های سوئیچ شبکه
چراغ های زیادی روی سوئیچ شبکه ها وجود دارد که هر کدام از این چراغ ها دارای مفهوم و معنای خاصی است. در این مطلب می خواهیم بدانیم معنای هر کدام از چراغ های سوئیچ شبکه چیست و آنها را برای شما توضیح دهیم:
چراغ LED به رنگ کهربایی
یکی از چراغ های موجود روی سوئیچ است که اگر این چراغ بعد از چند ثانیه دچار خاموشی نشود، نشان دهنده ایراد و مشکلی در شبکه خواهد بود.
مطلب پیشنهادی: انواع توپولوژی شبکه چیست؟ + مزایا و معایب
چراغ LED رنگ سبز
وجود این چراغ سبز در روی سوئیچ نشانه خوبی خواهد بود و به این مفهوم است که همه چیز عادی بوده و مناسب اجرای عملیات های خوب است.
چراغ LED تاریک یا خاموش
دستگاهی که به پورت سویپ اتصال دارد و چراغ LED که اگر تاریک بود و روشن نشد، مفهوم خوبی نخواهد داشت و به معنای این است که در سوئیچ شبکه مشکل حادی وجود دارد.
چراغ STAT
این یکی از چراغ های سوئیچ شبکه به اختصار کلمه STATUS است و موقعیت و یا شرایط سوئیچ را مشخص می کند. یعنی اگر این چراغ سبز شود سوئیچ در حال کارکرد بوده و در حالت موفقیت عملیاتی قرار دارد. اگر چراغ به رنگ نارنجی دربیاید یعنی از تمام توان و سرعت خود استفاده نمی کند.
چراغ SYS
این چراغ هم مخفف کلمه syste بوده که اگر به رنگ سبز شود؛ یعنی روشن و تاریک بودن آن به معنی خاموشی است. اگر این چراغ کهربایی رنگ شود، کار power-on-self سوئیچ شبکه دچار مشکل شده و پیامی در پورت ایجاد می شود و نشان دهنده مشکل است. پس اگر برای Post مشکلی به وجود بیاید؛ یعنی سوئیچ دیگر نمی تواند los را لود کند و زمانی این مشکل ایجاد می شود که سیستم های خنک کننده FAN دچار ایراد می شوند.
چراغ DUPLEX
این هم یکی دیگر از چراغ های سوئیچ شبکه است که اگر به رنگ سبز باشد نشان دهنده FuLL dupLEX بودن یک پورت و اگر این چراغ خاموش باشد نشان دهنده HALF DUPLEX بودن پورت خواهد بود.
چراغ CRPS
این چراغ مخفف کلمه Redundant power supply است که اگر این چراغ به رنگ سبز باشد یعنی
عملکرد RPS درست بوده و سیستم های برق جانبی هستند.
چراغ SPEED
این هم یکی دیگر از چراغ های سوئیچ شبکه است که اگر به رنگ سبز تیره شود، نشان دهنده سرعت MBPS۱۰۰ است و اگر خاموش باشد، نشان دهنده سرعت MBPS۱۰ خواهد بود. اگر به حالت فلش باشد و روشن و خاموش شود، نشان دهنده سرعتMBPS ۱۰۰۰ در پورت مورد نظر خواهد بود. هر پورت دارای یک چراغ SPEED است و هر زمانی که دستگاهی به پورت سوئیچ اتصال پیدا می کند.
چراغ های سوئیچ شبکه SPEED به رنگ کهربایی می شود و بعد از چند ثانیه که Duplex و چراغ SPEED با هم تبادل پیدا می کنند، این چراغ به رنگ سبز می شود. اگر این چراغ از رنگ کهربایی خود خارج نشود، حتما مشکل خاصی دارد که ممکن است از طرف سوئیچ باشد و یا از طرف دستگاهی که به پورت سوئیچ متصل شده است باشد.
مطلب پیشنهادی: نحوه استفاده از سوئیچ شبکه چگونه است؟ / راهنمای گام به گام
انواع سوئیچ شبکه
با توضیحاتی که در مورد انواع چراغ های سوئیچ شبکه داده شد و معنا و مفهوم آنها بیان شد، حالا می خواهیم بدانیم سوئیچ های شبکه چند دسته هستند. انواع سوئیچ شبکه دو دسته هستند که شامل سوئیچ مدیریتی و سوئیچ غیر مدیریتی می شود و هر کدام از آنها دارای مزایا و کاربرد های خاصی است.
سوئیچ مدیریتی
این نوع سوئیچ ها با داشتن ویژگی های کانفینگ می توانند عملکرد خود را اجرا کنند و اگر فردی قصد دارد، راه ارتباطی از راه دور طبق استاندارد ویژه داشته باشد، باید از سوئیچ های مدیریتی که به صورت خاص و اصولی است استفاده کند. مدل سوئیچ های مدیریتی بیشتر برای استفاده کردن در اتاق های سرور که دارای شبکه های بزرگی بوده و دارای باندهایی با پهنای زیاد هستند. این مدل سوئیچ دارای امنیت و ظرفیت زیادی هستند و امکانات و ویژگی های زیادی را در اختیار افراد قرار می دهند که طبق نیاز شبکه را تنظیم کنند.
سوئیچ های غیر مدیریتی
این نوع سوئیچ ها هم برای متصل کردن ایمن کلانیت ها به کار می رود و به این سوئیچ های غیر مدیریتی اسمارت سوئیچ هم می گویند. انواع سوئیچ های شبکه دارای چراغ های سوئیچ شبکه است و هر برندی از سوئیچ ها هم دارای کانفینگ اختصاصی بوده که باید آنها را در نظر گرفت. با این نوع سوئیچ ها برای اینکه بین دستگاه اترنت ارتباط برقرار کرد فقط به کابل شبکه نیاز است.
کلام پایانی
در این مطلب در مورد انواع چراغ های سوئیچ شبکه صحبت شد و معنا و مفهوم هر کدام و کاربرد آنها توضیح داده شد. سوئیچ های شبکه به جز تامین کردن برق دستگاه ها، دیتا را هم انتقال می دهند در واقع در موردکاربرد سوئیچ های شبکه باید گفت از تجهیزات مهم و اصلی در شبکه ها هستند که در توسعه و شکلگیری شبکه ها در انواع سطح ها نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند و دستگاه ها و رایانه ها در شبکه توسط سوئیچ با هم ارتباط داشته و به هم متصل می شوند.