کابل Cat6 SFTP چیست؟
درباره کابل Cat6 SFTP چه می دانید؟ به نظر شما این کابل چه ویژگی ها، مزایا و معایبی داشته و در چه زمینه هایی مورد استفاده قرار می گیرد؟ اصلا می دانید کابل شبکه مذکور چه تفاوت هایی با انواع FTP، UTP و STP دارد؟!
اگر پاسخ قانع کننده ای برای سوالات فوق الذکر ندارید، مطالعه این مقاله برای شما ضروری به نظر می رسد! برای یادگیری یک مبحث کاربردی آماده اید؟!
کابل Cat6 SFTP و هر آنچه لازم است درباره آن بدانید!
جفت سیم های به هم تابیده ای که دارای شیلد محافظتی بوده و با هدف حفاظت بیشتر با استفاده از فویل بسته بندی شده اند، کابل SFTP نامیده می شوند. اختصار SFTP را از عبارت Screened Fully Shielded Twisted Pair به معنای “زوج های به هم تابیده تماما غلاف دار” برگرفته اند. جالب است بدانید که در ساختار این کابل ها از چندین نسخه محافظ فلزی استفاده می شود. وجود این لایه ها که همچون سپری محکم عمل می کنند، از تداخل سیگنال های خارجی جلوگیری به عمل می آورد. اکنون که با دلیل نامگذاری این کابل های کارآمد تحت عنوان کابل SFTP آشنا شدیم، وقت آن فرا رسیده که به بررسی Cat6 بودن آن ها بپردازیم.
نخست باید بدانید که اختصار Cat از واژه Category به معنای “دسته یا گروه” گرفته شده است. اگر با علم شبکه و اصطلاحات رایج در آن آشنایی مختصری داشته باشید، حتما می دانید که کابل Cat به دسته ای از کابل ها اطلاق می شود که اطلاعات را بسته به نیاز کاربران با سرعت های مختلف منتقل می کنند. کابل های Cat در انواع متعدد و متنوعی در بازار موجودند که از جمله مهم ترین آن ها می توان به کابل های Cat5، Cat6 و Cat7 اشاره کرد.
کابل Cat6 که تحت عنوان کابل LAN نیز شناخته می شود، متشکل از زوج هایی در هم تنیده است که از قابلیت پشتیبانی از اینترنت گیگابایتی یا یک گیگابایت بر ثانیه و فرکانس 250 مگاهرتز بهره مند هستند. کابل های Cat6 تماما غلاف دار را که از یک شیلد محافظتی قوی برخوردارند، تحت عنوان کابل Cat6 SFTP نامگذاری می کنند.
مطلب پیشنهادی: راهنمای خرید پچ پنل در ایران به صورت جامع
ویژگی ها
کابل Cat6 SFTP یکی از کاربردی ترین کابل هایی است که از روکشی بسیار مقاوم و در عین حال انعطاف پذیر برخوردار می باشد. وجود این روکش موجبات تضمین عملکرد قابل اطمینان را در شرایط بحرانی فراهم می سازد. همان طور که پیش تر نیز اشاره کردیم، این کابل قادر به پشتیبانی از استاندارد گیگابیت اترنت و پهنای باند 250 مگاهرتز بوده و به طور شگفت انگیزی از بروز تداخل در سیگنال های خارجی پیشگیری می کند.
مزایا و معایب
به عنوان نمونه ای از مهم ترین و منحصر به فردترین قابلیت های کابل Cat6 SFTP می توان به ایمنی بالا و عملکرد مثال زدنی آن اشاره کرد. کابل های محافظت شده مذکور به منظور پیشگیری از بروز تداخل الکترومغناطیسی یک لایه اضافی را به کار می گیرند. جالب و در عین حال لازم است بدانید که این دسته از کابل ها برای دستیابی به بالاترین میزان امنیت از سه روش زیر استفاده می کنند:
- پیچاندن
- شیلد جداگانه برای هر سیم
- تور و پوشش فلزی بیرونی
به کارگیری همزمان این روش کابل Cat6 SFTP را به گزینه ای ایده آل و مطمئن برای استفاده در کاربردهای گوناگون تبدیل نموده است. پُر واضح است که قیمت کابلی با چنین کمالات و ویژگی هایی در مقایسه با رقبایی که چندان چنگی به دل نمی زنند، بیشتر است. البته باید به این مسئله توجه داشته باشید که کیفیت بی نظیر این کابل ها جبران کننده قیمت بالای آن ها است. کابل های Cat6 SFTP گزینه ای مناسب برای انتقال داده در مسافت های طولانی محسوب می شوند و این موضوع بر محبوبیت بی حد و حصر آنان در میان مصرف کنندگان افزوده است!
کاربردها
اگر جویای کاربرد کابل Cat6 SFTP هستید، باید خدمتتان عرض کنیم که استفاده از این کابل در منازل و ادارات بسیار رایج می باشد. کابل مذکور گزینه ای ایده آل برای کاربردهایی است که نیازمند انتقال اطلاعات در مسافت های زیاد هستند.
تفاوت کابل Cat6 SFTP با FTP، UTP و STP
آشنایی با کابل FTP
اختصار FTP برگرفته از عبارت Foiled Twisted Pair به معنای “کابل دارای محافظ فویل” می باشد. لازم به ذکر است که این نوع کابل از یک محافظ آلومینیومی در زیر روکش خود برخوردار بوده و از همین رو از مقاومت قابل توجهی در برابر نویز و پارازیت برخوردار می باشد. اگر روزی نام کابل FUTP به گوشتان خورد، تعجب نکنید. منظور همان کابل FTP است. استفاده از حرف U در نامِ کمتر شنیده شده این کابل بر Unshielded بودن آن دلالت دارد. چرا که زوج سیم های تابیده شده در این دسته از کابل ها فاقد حفاظ و شیلد هستند.
آشنایی با کابل UTP
نام کابل UTP را از عبارت Unshielded Twisted Pair به معنای “زوج های به هم تابیده فاقد شیلد” برگرفته اند. این دسته از کابل های کاربردی متشکل از جفت سیم هایی هستند که به صورت دو به دو به یکدیگر تابیده شده اند. نویزپذیری این کابل ها چشمگیر بوده و این موضوع موجب رواج استفاده از آن ها در کاربردهای گوناگون شده است. پس جای تعجب نیست که از کابل های UTP به عنوان یکی از پرکاربردترین و مقرون به صرفه ترین کابل های شبکه یاد شود.
همان طور که پیش تر نیز اشاره کردیم، این کابل ها شیلد و محافظ ندارند و به همین دلیل تاثیر بیشتری از نویز و پارازیت می پذیرند. با این حال انتقال اطلاعات در این دسته از کابل ها متعادل بوده و استفاده از آن ها در محیط های دارای نویز کمتر مرسوم می باشد.
آشنایی با کابل STP
کابل STP یکی از کارآمدترین کابل های شبکه است که نام آن را از عبارت Shielded Twisted Pair به معنای “کابل شیلد دار” برگرفته اند. این دسته از کابل ها در ساختار داخلی خود از یک محافظ بافته شده برخوردار هستند. گفتنی است که در کابل های مذکور از هیچ گونه فویل داخلی ای استفاده نشده است.
مطلب پیشنهادی : کابل شبکه نگزنس
با کیفیت ترین کابل Cat6 SFTP را از پودسان بخواهید!
اگر قصد خرید کابل Cat6 SFTP ارزان و اورجینال را دارید، پیشنهادی بهتر از شرکت ارتباطات شبکه پودسان برایتان سراغ نداریم. با پودسان بهترین ها از آنِ شما خواهند شد!