یکی از تصمیم های مهم و اصلی که در بهینه سازی و راه اندازی زیرساخت های شبکه می توان گرفت، انتخاب کردن سوئیچ شبکه مناسب است که با انتخاب آن می توان عملکرد های شبکه را بهینه و بهبود بخشیده و از ایجاد مشکلاتی مثل اختلال در ارتباط و کاهش سرعت جلوگیری کرد. همان طور که مطلع هستید، سوئیچ شبکه هسته اصلی در شبکه به عنوان مدیریت ارتباطات عمل می کند و در برقرار کردن ارتباط تاثیرگذار و مفید در میان دستگاه های مختلف نقش مهمی دارد. در این مطلب درباره Core Switch در شبکه های دیتاسنتری توضیحات کاملی ارائه خواهیم کرد.
سوئیچ Core در شبکه چیست؟
سوئیچ Core یا همان سوئیچ مرکزی سوئیچی با ظرافت بالا بوده که در هسته فیزیکی شبکه ها قرار می گیرد و مدیریت انتقال داده ها را در بین دیگر دستگاه ها و سوییچ شبکه برقرار می کند. کور سوئیچ در شبکه های دیتاسنتری مانند دروازه شبکه WAN استفاده می شود، نقطه جمع شدن مرکزی داده ها در شبکه ها است و ماژول های جمع آوری چندگانه امکان کار با هم را توسط این سوئیچ پیدا می کنند.
ویژگی های مهم و کلیدی Core Switch چیست؟
همان طور که مشخص شد، سوئیچ کور، سوئیچی مدیریتی بوده و در صورتی که در لایه های مرکزی آن را به کار نبرند، به صورت سوئیچ غیر مدیریتی محسوب می شود. در زمان تهیه این سوئیچ ها توانایی مدیریتی، سازگاری با تجهیزات و مقیاس پذیری و امنیت آن دارای اهمیت زیادی است. از ویژگی های مهمCore Switch در شبکه های دیتاسنتری می توان موارد زیر را ذکر کرد:
- توانایی مجازی سازی و SDN
- قدرت افزونگی و شکست
- پشتیبانی از ACL و Qos و امنیت بالا
- پهنای باند بالا
- پشتیبانی کردن از برنامههای پیشرفتهای مثل VXLAN، BGP، OSPF
چرا به کور سوئیچ در شبکه های دیتاسنتری نیاز داریم؟
سوئیچ Core تنها یک دستگاه برای انتقال دادن داده ها به شمار نمی رود و البته نقش بسیار مهمی در عملکردهای دیتاسنتری دارد. در دیتاسنترها، سرورهای زیادی وجود دارد که با تجهیزات ذخیره سازی و دستگاه های ارتباطی ارتباط برقرار می کنند و این کور سوئیچ باید تمام این حجم زیاد از دستگاه ها را با دقت و سرعت بالا مدیریت کند. اگر سوئیچ کور نباشد، مرکز ارتباطی در لایه های شبکه و دیگر شبکه ها دچار مشکل می شود.
سوئیچ کور یک نقطه اتصال در بین دیگر لایه های شبکه و Distribution است و اگر نباشد، در ارتباطات داخلی و خارجی شبکه اختلالاتی ایجاد می شود. طراحی عملکرد Core Switch در شبکه های دیتاسنتری به گونه ای است که انتقال ترافیک شبکه ها با تاخیر بسیار پایین قابل انجام شده و جهت اجرای پروتکل های حساس زندگی واقعی نیز دارای اهمیت هستند. افزونگی و پایداری بالا از ویژگی های برجسته سوئیچ کور است و ویژگی های دیگری مانند لینک پشتیبانی و منبع تغذیه افزونه برای ادامه فعالیت در زمان ایجاد مشکل و خطا شبکه ها استفاده می شود.
با وجود ترافیکی که توسط سوئیچ Core عبور می کند، اجرای کنترل ترافیک Qos و سیاست امنیتی و مدیریت دسترسی در این مرکز بسیار متمرکز و کارآمد خواهد بود. به دلیل اینکه شبکه دیتاسنتری با گذشت زمان رشد پیدا می کند نیز طراحی Core Switch طوری است که این رشد را پشتیبانی کرده و باعث توسعه بدون خطا در آن می شود.
بیشتر بخوانید: رایج ترین مشکلات Core switch ها
نکات مهم در زمان استفاده و انتخاب Core Switch در شبکه های دیتاسنتری
در زمان انتخاب و حتی به کارگیری Core Switch در شبکه های دیتاسنتری یک سری نکات و موارد مهم و قابل توجه وجود دارد و این نکات مهم شامل موارد زیر می شوند:
- پهنای باند بالا و ظرفیت پردازش
سوئیچ کور باید بتواند حجم زیادی از ترافیک در میان لایه های مختلف شبکه ها را سازماندهی کند و ارزیابی نرخ انتقال داده ها و میزان و تعداد Packet در ثانیه هم دارای اهمیت زیادی است.
- توانایی گسترش پذیری
قابلیت افزودن ماژول های تازه باید در سوئیچ کور باشد و پشتیبانی از معماری های جدیدتر و پورت هایی که 100Gbps یا 400Gbps سرعت دارند نیز را باید داشته باشد.
- تاخیر پایین
برای دیتاسنترهایی که خدمات ویدیویی پروتکل بلادرنگ و پردازش های ابری ارائه می کنند، تاخیر پایین در منتقل کردن اطلاعات بسیار مهم و حیاتی است.
- پشتیبانی از افزونگی
با داشتن ماژول های پردازش و منبع تغذیه در زمان خطا و خرابی سوئیچ می تواند کار خود را ادامه دهد که این موضوع دارای اهمیت است.
- امنیت پیشرفته
پشتیبانی کردن از لیست کنترل های دسترسی (ACL) اضافی ، احراز هویت 802.1X، ویژگی هایDos Protection، فایروال های داخلی برای جلوگیری از نفوذ و حفاظت از داده ها نیاز است.
- سازگاری با محیط دیتاسنتر
بهینه سازی سیستم های تهویه AirFlow و مناسب در نصب هم از نکات و موارد با اهمیت در انتخاب سخت افزارها است.
- پشتیبانی از پروتکل های مسیریابی
دستگاه Core Switch در شبکه های دیتاسنتری باید از پروتکل های مسیریابی دینامیک مثل IS-IS، ospf، BGP پشتیبانی کند تا در شبکه های پیچیده و بزرگ از عملکرد مناسبی برخوردار باشد.
ویژگی های مهم سوئیچ کور | نکات مهم در زمان انتخاب و استفاده از سوئیچ کور |
قدرت افزونگی و شکست | ظرفیت پردازش و پهنای باند بالا |
پشتیبانی از ACL و Qos و امنیت بالا | پشتیبانی از پروتکل مسیریابی، افزونگی |
توانایی مجازی سازی SDN | سازگاری با محیط دیتاسنتر، امنیت پیشرفته |
پشتیبانی از برنامه هایBGP و OSPF و VXLAN | تاخیر پایین |
پشتیبانی از باند بالا | توانایی گسترش پذیری |
کلام آخر
دستگاه Core Switch در شبکه های دیتاسنتری به عنوان قلب تپنده معرفی می شوند و انتخاب و بهینه دقیق و مناسب آن روی امنیت، عملکرد و پایداری شبکه ها تاثیر فوق العاده ای خواهد گذاشت. اولین قدم آگاهی درست از نیاز شبکه و ارزیابی ویژگی های فنی تجهیزات شبکه است که موجب به وجود آمدن زیرساخت های پایدار و موفق می شود.
سوالات متداول
- یکی از تصمیم های مهم و کلیدی در بهینه سازی و راه اندازی شبکه های دیتاسنتری چیست؟
انتخاب کردن سوئیچ های شبکه مناسب تصمیم حیاتی است که می تواند عملکرد شبکه را بهبود بخشد.
- کاربرد سوئیچ Core شبکه چیست؟
سوئیچ Core در مرکز و قلب سازمان و شرکت ها قرار دارد؛ یعنی در لایه های اصلی شبکه و بار ترافیکی دستگاه های دسترسی لایه و توزیع را جمع آوری می کند و برای متصل کردن دستگاه های شبکه به هم و به وجود آمدن ارتباط میان آنها کاربرد دارد.