به پـودسـان خـوش آمدید

تفاوت های اساسی کابل های فیبر نوری با کابل های مسی

فهرست مطالب

مقایسه کابل های فیبر نوری

کابل شبکه برای اتصال و انتقال داده ها بین کامپیوترها، روترها، سوئیچ ها و دیگر تجهیزات اکتیو شبکه مورد استفاده قرار می گیرد. انواع مختلفی از کابل های شبکه وجود دارد که نوع مناسب با توجه به ساختار و معماری شبکه کامپیوتری انتخاب می شود. در این مقاله به مقایسه کابل های فیبر نوری با کابل های مسی و مزایا و معایب هر کدام می پردازیم.

تفاوت اساسی که در مقایسه کابل های فیبر نوری با مسی دیده می شود، نحوه انتقال سیگنال ها می باشد. کابل فیبر نوری سیگنال ها را به شکل پالس های نوری انتقال می دهد، در حالی که کابل مسی برای انتقال، از پالس های الکتریکی استفاده می کند. تفاوت اساسی دیگر به جنس کابل ها مرتبط است. کابل های مسی از سیم های مسی ساخته شده اند. کابل های فیبر نوری از رشته های منفرد یا چندگانه فیبر شیشه ای تشکیل می شوند.

کابل های فیبر نوری پهنای باند بیشتری را ارائه می کنند که می تواند به 60 ترابیت بر ثانیه هم برسد. پهنای باند در کابل های مسیِ تولید شده با توجه به استانداردهای صنعت، حداکثر 10 گیگابیت بر ثانیه است. بنابراین کابل فیبر نوری در مقایسه با کابل مسی انتقال داده ها را با سرعت بسیار بیشتری ارائه می کند.

 

“برای خرید انواع کابل نگزنس کلیک نمایید”

 

فیبر نوری در برابر مس

مقایسه کابل های فیبر نوری با کابل های مسی بر اساس پارامترهای مهم

وقتی می خواهیم عملکرد یک شبکه کامپیوتری را بررسی کنیم، پارامترهایی مانند سرعت، پهنای باند، امنیت و پایداری اتصال اهمیت زیادی پیدا می کنند. در ادامه، به مقایسه کابل های فیبر نوری با کابل های مسی بر اساس این پارامترها می پردازیم.

پهنای باند: کابل مسی می تواند برای بسیاری از شبکه های محلی کافی باشد، اما پهنای باند محدودی دارد. پیوندهای فیبر می توانند بیش از 100 برابر فاصله دورتری را طی کنند. پهنای باند معمول برای فیبر چند حالته چیزی معادل 500 مگاهرتز بر کیلومتر است. بنابراین یک کابل فیبر نوری 500 متری می تواند 1 گیگاهرتز را انتقال دهد. کابل های فیبر نوری بهینه شده برای استاندارد Cat. 6 قادر هستند تنها در فاصله 100 متری، 500 مگاهرتز را انتقال دهند. از نظر تلفات سیگنال نیز کابل مسی در فرکانس های بالا تلفات بیشتری دارد.

سرعت: مقایسه کابل های فیبر نوری با مسی از نظر سرعت را می توان به مقایسه فوتون ها در برابر الکترون ها تشبیه کرد. الکترون های استفاده شده در کابل های مسی سرعتی کمتر از یک درصدِ سرعت نور ارائه می کنند، در حالی که کابل های فیبر نوری تنها 31 درصد کندتر از سرعت نور هستند. بنابراین از نظر سرعت، برتری با کابل های فیبر نوری می باشد.

امنیت: کابل فیبر نوری الکتریسیته را انتقال نمی دهد و بنابراین سیگنال ها را ساطع نمی کند. کابل مسی از الکتریسیته استفاده می کند و مستعد ضربه زدن و نویز است که می تواند شبکه را با اختلال مواجه کند. همچنین کابل فیبر نوری آسیب دیده را می توان با استفاده از تکنیک های مانیتورینگ به سرعت تشخیص داد.

قیمت: کابل های مسی ارزان تر از کابل های فیبر نوری هستند. همچنین هزینه نصب و نگهداری کابل های فیبر نوری بیشتر است.

 

مطلب پیشنهادی: معرفی ماژول سیسکو GLC-LH-SM + ویژگی ها

جدول مقایسه فیبر نوری با کابل کشی مسی

پارامتر فیبر نوری مس
پهنای باند بیش از 60 ترابیت بر ثانیه 10 Gbps
فاصله سرعت 10 گیگابیت تا 20 کیلومتر سرعت 1000 Mbps تا 100 متر
نویز کم زیاد
امنیت امنیت بالا، بدون ضربه زدن مستعد ضربه زدن
انرژی مصرفی 2 وات برای هر کاربر بیش از 10 وات برای هر کاربر
قیمت زیاد کم

 

کابل فیبر نوری

مزایا و معایب کابل های فیبر نوری

کابل های فیبر نوری از نظر پهنای باند، قدرت سیگنال و اتصال یکپارچه بهتر از کابل های شبکه مسی هستند. این ویژگی ها موجب می شوند فیبر نوری انتقال بی وقفه داده ها را با سرعت بالا فراهم کند. کابل های فیبر نوری ظرفیت فوق العاده ای دارند و می توانند به گسترش شبکه ها از نظر سرعت و مسافت کمک زیادی کنند.

مقایسه کابل های فیبر نوری با کابل های مسی نشان می دهد که در فضاهای تنگ و فشرده، برتری با کابل کشی فیبر است. چرا که کابل فیبر نوری سبک و دارای ابعاد جمع و جوری می باشد و در برابر شرایط سخت محیطی و رطوبت، مقاومت بالایی نشان می دهد.

در حال حاضر تنها نقطه ضعف کابل کشی فیبر نوری را می توان نیاز به بودجه اولیه زیاد برای تهیه و نصب تجهیزات در نظر گرفت. البته ممکن است با توجه به افزایش تقاضا برای فیبر نوری و مزیت مقیاس، قیمت کابل ها و تجهیزات فیبر نوری در آینده کاهش پیدا کند.

 

 

کابل مسی

مزایا و معایب کابل های مسی

کابل های مسی انتخاب مقرون به صرفه ای هستند و استحکام کششی بالایی دارند که به دوام آن ها کمک می کند. مس در برابر خوردگی و زنگ زدگی بسیار مقاوم است و بنابراین کابل های مسی برای فضاهای مرطوب مناسب هستند. کابل های مسی شبکه، رسانایی الکتریکی بیشتری دارند و با بسیاری از تجهیزات الکترونیکی سازگار هستند. همچنین هزینه نگهداری آن ها نسبت به کابل های فیبر نوری کمتر می باشد.

اگر بخواهیم به معایب کابل کشی مسی اشاره کنیم، انتقال دشوار کابل های مسی به دلیل حجیم بودن آن ها یکی از موارد قابل توجه است. همچنین کابل های مسی می توانند نویز الکترومغناطیسی در سراسر شبکه ایجاد کنند. با افزایش فاصله، پهنای باند کابل مسی کاهش پیدا می کند و سیگنال ها ضعیف می شوند. بنابراین انتقال داده ها ممکن است با تاخیر یا قطعی مواجه شود.

 

مطلب پیشنهادی : راهنمای نصب کابل شبکه فیبر نوری برای کسب و کارهای کوچک و بزرگ

 

جمع بندی

مقایسه کابل های فیبر نوری با کابل های شبکه، در بسیاری از موارد برتری کابل فیبر نوری را نشان می دهد. از کابل های فیبر نوری می توان به طور گسترده در شبکه های کامپیوتری و شبکه های کابلی زیر دریا استفاده کرد. فیبر نوری دوام و پایداری بیشتری را نشان می دهد و می تواند جایگزین کابل های مسی در بسیاری از کاربری ها شود. البته به دلیل هزینه نصب و نگهداری بالاتر، در بعضی موارد کابل های مسی مورد استفاده قرار می گیرند. کابل های مسی بیشتر برای کسب و کارهای کوچک و شبکه های نه چندان گسترده مناسب هستند. شما عزیزان می توانید برای خرید کابل شبکه و انواع تجهیزات شبکه به وبسایت ما مراجعه کرده یا با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *