به پـودسـان خـوش آمدید

انواع کیستون شبکه + رنگ بندی کیستون شبکه کلاس b و a

فهرست مطالب

کیستون شبکه و انواع آن, کیستون شبکه, پریز شبکه

در این مطلب قرار بر صحبت در مورد کیستون شبکه (keystone) و انواع آن شده است. تجهیزات شبکه های داخلی یا همان شبکه های محلی ( LAN )، دارای تجهیزات مختلفی است که یکی از پرکاربردترین آنها کیستون شبکه یا همان پریز شبکه است. این قطعه کاربردی در واقع به نوعی کانکتور مادگی است که برای برقراری ارتباط میان کابل شبکه با دیگر تجهیزات شبکه مثل سوئیچ، روتر، سرور یا کیس کامپروتر یوزر های شبکه مورد استفاده قرار میگیرد.

اصطلاح keystone  از شکل های مشخص جک گرفته شده، مثل جک دیواری استاندارد RJ-11 که به جهت اتصال دستگاه های تلفن یا مودم و نمابر کامپیوتری شماره گیری به خط های تلفن معمولی مورد استفاده قرار میگیرند.

لیست محصولات پریز شبکه:

انگل نگزنس ایرانی
فیس پلیت نگزنس یا قاب پریز شبکه نگزنس N423.540N ایرانی
29.000 تومان
فیس پلیت 45x45 نگزنس ایرانی دارای دو پورت درپوش دار...
قاب پریز شبکه توکار نگزنس N200.050 فیس پلیت توکار نگزنس
پریز شبکه توکار نگزنس N200.050
مورد استفاده بر روی دیوار قابل استفاده بر روی داکت...
پریز شبکه روکار نگزنس N200.116 باکس روکار نگزنس قاب پریز 80x80 میلیمتر روکار نگزنس
پریز شبکه روکار نگزنس N200.116
26.100 تومان
مورد استفاده بر روی سطوح ساختمان مناسب برای فیس پلیت...
انگل نگزنس وارداتی
فیس پلیت نگزنس یا قاب پریز شبکه نگزنس N423.540N وارداتی
58.000 تومان
فیس پلیت 45x45 نگزنس وارداتی دارای دو پورت درپوش دار...

تاریخچه پریز شبکه

استفاده از پریز ها یا همان کیستو های شبکه را میتوان به سال  1979 میلادی جستجو کرد، که یکی از پروژه های شرکت AMP بوده است. در آن تاریخ شرکت AMP اولین پریز Cat3 را برای استفاده در سیستم های کابلی سات یافته خط های تلفن داخلی مورد استفاده قرار داد. در مدت های بعد به دلیل ساده بودن استفاده از این قطعه از آن در شبکه های کامپیوتری هم مورد استفاده قرار گرفت، البته کلمه کیستون 16 سال بعد یعنی در سال 1995 توسط ICCC به این قطعه منطبق شد!

انواع کیستون شبکه

کیستون ها شبکه را میتوان از چندین دیدگاه گروه بندی نمود؛

دسته بندی اول؛ مربوط به مکان و محل نصب و به کارگیری آن است، پریز شبکه ها را میتوان در انواع مختلف مثل؛ پچ پنل ها، باکس های روکار برای نصب روی دیوارها، باکس های توکار، یا باکس ها کف خواب و یا فیس پلیت های مختلف جهت نصب روی ترانکینگ ها مورد استفاده قرار داد.

دسته بندی دوم؛ به نوعی مربوط به نوع کیستون ها از نظر رده بندی یا category است، کیستون های شبکه ها بر حسب این دیدگاه ها در یکی از گروه های cat5، Cat5e، Cat6، Cat6a، Cat7، Cat7a، Cat8 گروه بندی میشوند.

دسته بندی سوم؛ این دسته بندی مربوط به انواع کیستون ها برحسب جنس بدنه آنها است، کیستون ها به دو نوع فلزی ( SFTP ) و تماما PVC یا پلاستیکی ( FTP ) دسته بندی میشوند.

تفاوت استفاده از کیستون SFTP و  کیستون FTP چست ؟

هنگامی که کابل های شبکه ها از کنار کابل های برق میگذرند، نیاز به برقراری سیستم ارتینگ ( earthing ) در سراسر شبکه بطور صحیح است. در این حالت به طور حتم باید از کیستون ها و پریز های فلزی استفاده شود تا سیم های ارت کابل شبکه به بدنه فلزی پریز شبکه متصل و مسیر عبور جریان القایی تا چاپ ارت کاملا برقرار شود. در محیط هایی که بصورت داخلی هستند و کابل برق در کنار آن وجود ندارد و امکان ورود جریان قوی برق به کابل شبکه امکان پذیر نباید از کابل های شبکه UTP و کیستون نگزنس شبکه FTP استفاده میشود.

برای اتصال کابل شبکه به کیستون از ابزار خاصی به نام Punch Down Tools استفاده می شود.

رنگ بندی کیستون شبکه

به طور معمول روی هر کیستون یک جدول رنگ وجود دارد تا نصب کننده با کمک آن بتواند به راحتی اتصال کابل شبکه روی کیستون ها را انجام دهد، این جدول رنگی دارای دو ردیف رنگ که نمایانگر و گویای دو کلاس A  و B  است.

رنگ بندی کیستون شبکه کلاس b

رنگ‌بندی استاندارد کابل شبکه، به‌ویژه کلاس B (یا استاندارد T568B)، یکی از پراستفاده‌ترین روش‌ها برای کابل‌کشی و سوکت‌زنی در شبکه‌های کامپیوتری است. این استاندارد ترتیب قرارگیری سیم‌ها در کانکتور RJ-45 را مشخص می‌کند. در کلاس B، ترتیب رنگ‌ها به شرح زیر است:

سفید نارنجی
نارنجی
سفید سبز
آبی
سفید آبی
سبز
سفید قهوه‌ای
قهوه‌ای

رنگ بندی کیستون شبکه کلاس A

شبکه کلاس A با استفاده از اکتت اول آدرس IP برای شناسایی شبکه و سه اکتت باقی‌مانده برای شناسایی میزبان عمل می‌کند. به‌عنوان مثال، آدرس 10.0.0.1 نشان‌دهنده این است که “10” برای شناسایی شبکه و “0.0.1” برای شناسایی میزبان اختصاص دارد.

در زمینه کیستون‌های شبکه، استانداردهای T568A و T568B برای کابل‌های شبکه تعریف شده‌اند. هر دو استاندارد از رنگ‌های مشابه مانند سفید/سبز، سبز، سفید/نارنجی و سایر رنگ‌ها استفاده می‌کنند، اما ترتیب قرارگیری این رنگ‌ها در کانکتور متفاوت است. استاندارد T568A بیشتر در اروپا و آسیا رایج است، در حالی که T568B در آمریکای شمالی استفاده بیشتری دارد. این تفاوت‌ها به دلیل نیازهای خاص تجهیزات و پیکربندی‌های شبکه است​.

برای سفارش و خرید انواع کیستون های شبکه باید بهترین تولید کننده های تجهیزات شبکه را یافته و برای شناخت بیشتر با آنها ارتباط برقرار کنید، سپس پس از بررسی نمونه ها و کالاهای موجود اقدام به انواع کیستون ها و یا همان پریز های شبکه نمایید. معمولا تولید کننده ها یا توزیع کننده های تجهیزات شبکه در بازار آنلاین نیز دارای فروشگاه های آنلاین جهت سهولت خرید مشتریان هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *